Oğuz Boyları Federasyonu başkanlığına Faik Akyılmaz

Oğuz Boyları Federasyonu başkanlığına Faik Akyılmaz getirildi


GAZİANTEP (A.A) - Oğuz Boyları Federasyonu başkanlığına Faik Akyılmaz getirildi.
     Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Elbeyliler, Karakeçililer, Karakoyunlular, Delyanlılar, Musabeyliler ve Türkmenler Derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu Oğuz Boyları Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı, Mustafa Karakoyunlu başkanlığında yapıldı.
     Toplantıda yeni başkan seçimi de gerçekleştirildi. Yönetim kurulu üyeleri, oy birliğiyle Elbeyliler Derneği Başkanı Faik Akyılmazın başkanlığa getirilmesine karar verdi.
     Akyılmaz, başkanlığı döneminde önemli hizmetlere imza atacaklarını belirtti. Türkmen derneklerinin birleşmesiyle oluşturulan Oğuz Boylarının, yaklaşık 300 bin kişiye hitap ettiğini vurgulayan Akyılmaz, Üyelerimizin ve Türkmen kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmak, federasyonumuzun asli görevidir. Bunun yanı sıra, yapacağımız sosyal etkinliklerle üyelerimiz arası kaynaşmayı en üst seviyeye getirmeyi hedefliyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Suriyedeki olaylardan kaçıp Gaziantepe sığınan Türkmenlere kucak açtıklarını ifade eden Akyılmaz, şunları kaydetti:
     Dernek olarak şu ana kadar 183 aileyi hayatlarını idame ettirecekleri evlere yerleştirdik. Onlar bizim kardeşlerimiz. Hastaları bizim hastamız, çocukları bizim çocuklarımız, sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Suriye uyruklu Türkmen kardeşlerimizin çalışmalarına izin verilmesi, devletimizin sığınmacılara yapacağı en önemli hizmet olacaktır. Çünkü onlar çalışmak ve kendi kendilerini geçindirecek parayı bulmak istiyorlar. Onların beklentisi yardım değil, kendilerine iş, hastalarına tedavi, çocuklarına da eğitim imkanı verilmesidir.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Oğuz Boyları Federasyonu başkanlığına Faik Akyılmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER