OKÜlü öğrenciler yer fıstığı seçti

OKÜlü öğrenciler yer fıstığı seçti


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, fıstık fabrikasında, yer fıstığı ayıkladı.
     25 öğrenci, Osmaniye Teknik Elemanlar Derneğinin (OSTED) düzenlediği teknik gezi programına katılarak fıstık fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkililerinden yer fıstığının işlenmesi hakkında bilgi alan üniversite öğrencileri, daha sonra fıstık ayıklama makinesinde yer fıstığı seçti.
     OSTED Genel Sekreteri Yunus İğci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OKÜ ile işbirliği protokolü imzaladıklarını, bu kapsamda Gıda Mühendisi Bölümü öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlediklerini belirtti.
     İğci, amaçlarının, öğrencilerin mezun olduktan sonraki iş hayatına kolay adapte olmalarına katkı sağlamak olduğunu belirterek, teknik gezilerin üniversite öğrencileri için önemli olduğunu kaydetti.
     Geziler sayesinde öğrencilerin iş sahaları hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirerek, Gezilerde, firma yetkililerinden bilgiler alarak henüz mezun olmadan tecrübe sahibi oluyorlar. Dernek olarak bizler de buna katkıda bulunuyoruz. Bu gün de fıstık fabrikasına teknik gezi düzenledik. Öğrencilerimizin fıstık seçme makinesinin başına geçerek yerfıstığı ayıklamaya başlaması karşısında bizler de şaşırdık. Fakat hoşumuza gitti. Umarım mezun olduktan sonra başarılı birer gıda mühendisi olurlar dedi.
     OKÜ Gıda Mühendisliği öğretim üyezi Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek, gezilerin öğrencileri olumlu etkilediğini bildirdi.
     Öğrencilerin derslerde aldığı teorik bilgileri teknik gezilerle güçlendirdiğini ifade eden Dizlek, Bu tür programlar öğrencilerin mesleki gelişmeleri adına çok önem arz etmektedir. Öğrenciler derslerindeki teorik konuları teknik gezilerle birleştirerek bilgilerini arttırmakta, iş hayatında ne gibi işletmelerle karşılaşacakları ve hangi ortamlarda çalışacaklarını bu gezilerle öğrenmiş oluyorlar. OKÜ-OSTED işbirliği protokolü öğrencilerimiz için kazanç oldu dedi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber OKÜlü öğrenciler yer fıstığı seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER