Okul ve hastane eksikliğine plan revizyonu

Okul ve hastane eksikliğine plan revizyonu çözümü -Marmaris Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Plan Revizyonu çerçevesinde Marmariste yeni yapılması planlanan hastane için 42 dönüm, yeni okullar için ise 40 dönümlük arazinin tahsis


MUĞLA (A.A) - Marmaris Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Plan Revizyonu çerçevesinde Marmariste yeni yapılması planlanan hastane için 42 dönüm, yeni okullar için ise 40 dönümlük arazinin tahsis edilmesinin planlandığı bildirildi.
     Turizm faaliyetlerinin başlamasının ardından sürekli göç alan ve önü deniz, arkası ise ormanlarla kaplı dağlar olması nedeniyle genişleme imkanı bulunamayan Marmariste, artan nüfusun ihtiyacını karşılayabilecek hastane ve okulların yapılabilmesi için ümitler, hazırlanan Milli Park Plan Revizyonuna bağlandı.
     Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane ve okul için ilgili kurumlardan gelen talepler üzerine müdürlük olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına olumlu görüş sunduklarını söyledi.
     Hastane için Beldibi beldesinde bulunan ve şu anda Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü istasyonunun bulunduğu alanın uygun görüldüğünü belirten Çatalkaya, okullar için ise yine Beldibi beldesindeki bir alanın düşünüldüğünü kaydetti.
     Aynı beldede bulunan futbol sahalarının da kendi kurumları tarafından kullanım amaçlı verildiğine işaret eden Çatalkaya, hastane veya okul için burasının gündeme gelebileceğini bildirdi.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun bölgeye yaptığı ziyarette İçmeler beldesine Denizsel Biyo-çeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacağı müjdesi verdiğini hatırlatan Çatalkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile bu proje üzerinde ortaklaşa çalışıldığını dile getirdi.
     Marmaris Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Plan Revizyonu içinde arı üreticilerine ayrılacak yerlerin de işaretleneceğini belirten Çatalkaya, artık yol kenarlarında arı kovanlarının olmayacağını vurguladı.
     Plan revizyonunda Milli Parkın sınırlarına bir değişiklik olmayacağına değinen Çatalkaya, bunun için Bakanlar Kurulu kararının gerekli olduğunu sözlerini ekledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Okul ve hastane eksikliğine plan revizyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER