Okullarla ilgili yeni düzenlemeler

Okullarla ilgili yeni düzenlemeler -CHP Sivas Milletvekili Özdemir ve partililer, Ülkü İlköğretim Okuluna yönelik düzenlemeye tepki gösterdi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve partililer, Ülkü İlköğretim Okuluna yönelik düzenlemeye tepki gösterdi.
     Özdemir, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, partililer, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı veliler okul önünde toplandı.
     Burada konuşan Milletvekili Özdemir, velilerin, 100 yıllık bir okulun kapatılmasının doğru olmadığını ifade etmeye çalıştıklarını belirterek, Gerçekten Sivasta bu tür tarihi kurumlar çok az. Giderek Sivas zaten kurumlarını kaybediyor. Ülkü İlköğretim Okulu, tıpkı Kongre Lisesi, Sivas Lisesi gibi Sivasın simgelerinden bir okul, 100 yıllık bir okul. Hiçbir gerekçe haklı olamaz ki, yüzyıldan bu tarafa devam eden bu okul kapatılsın, statüsü değişsin. Bu okulun yetiştirdiği çok önemli kişiler var, bürokratlar var. Velilerin şikayetleri buranın statüsünün değiştirilip imam hatipe çevriliyor olmasından kaynaklanmıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Okullarla ilgili yeni düzenlemeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER