Ölen madencilerin yakınlarından GMİSe ziyaret

Ölen madencilerin yakınlarından GMİSe ziyaret -Bursa ve Zonguldaktaki iş kazalarında hayatlarını kaybeden işçilerin yakınları, GMİSi ziyaret etti


ZONGULDAK (A.A) - Bursa ve Zonguldakta çeşitli tarihlerde meydana gelen iş kazalarında hayatlarını kaybeden işçilerin yakınları, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaşı ziyaret etti.
     Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköyde 2009 yılındaki grizu patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğündeki maden ocağında 7 Ocakta galeri açma işi sırasında meydana gelen iş kazasında ölen 8 madencinin aileleri, sendika binasında Alabaşla bir süre görüştü.
     Ziyaret sırasında konuşan Alabaş, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında çalışan babası Durmuş Alabaşı, 14 yıllık işçiyken 1995te meydana gelen göçükte kaybettiğini anlattı.
     Madencilerin ülke ekonomisine katkı sağlamak için canları pahasına mücadele ettiklerini ifade eden Alabaş, Bizler, yer altında birbirimize canımızı emanet ederek çalışırız. Madencilik dünyanın en zor mesleğidir diye konuştu.
     Alabaş, Türkiyenin iş kazalarında Avrupada birinci ve dünyada da üçüncü sırada olduğunu belirterek, bütün uyarı ve yaptırımlara rağmen bu kazaların devam ettiğini söyledi.
     Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay da TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağındaki iş kazasında yakınlarını kaybedenlerin acılarını, bir nebze azaltmak için Zonguldaka geldiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ölen madencilerin yakınlarından GMİSe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER