Oltalar, şehit annesine destek için atılacak

Oltalar, şehit annesine destek için atılacak -3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışmasının geliri, Uşaklı şehit annesi Eşe Eğerci tarafından yaptırılan okul için bağışlanacak -OBAF Başkanı Atalay: "Çorbada tuzumuzun olması, şehit annemi


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, 3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışmasının gelirini, Uşaklı Eşe Eğercinin şehit oğlu için ödenen tazminat ve maaşıyla yaptırdığı okul inşaatına katkı amacıyla bağışlayacaklarını söyledi.
     Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada merkezi Uşakta bulunan OBAF tarafından düzenlenen 3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışmasının 8-9 Haziran tarihlerinde Eşme ilçesi Üçpınarlar göletinde yapılacağını kaydetti.
     Eşme Kaymakamlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin yarışmaya destek verdiğini ve bu yıl 300 kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Atalay, elde edilecek gelirin Eşme ilçesinde yapılacak okula bağışlanacağını bildirdi.
     Atalay şöyle konuştu:
     "Bilindiği gibi Uşaklı şahit annesi Eşe Eğerci 15 yıl önce Hakkari Yüksekovada şehit olan oğlu Mustafa Eğercinin şehitlik tazminatı ve bugüne kadar ödenen maaşın bir kuruşuna dokunmayarak okul yapımı için bağışladı. Biz amatör balıkçılar şehit annesinin bu onurlu hareketinin ardından federasyon üyelerimizle ne yapabileceğimizi konuştuk. Federasyon üyelerimizin tamamının aldığı kararla 3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışmasının gelirinin tamamını Eşmede şehit annesinin bağışladığı parayla yapılacak olan okul inşaatına katkı yapmaya karar verdik. Çorbada tuzumuzun olması, şehit annemizin yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir karar aldık. Yarışmadan elde ettiğimiz geliri Eşme Kaymakamlığına teslim edeceğiz"
    
     -"İsrail sazanı ile mücadeleye dikkat çekiyoruz"-
    
     Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek yarışmayla, istilacı balık olarak bilinen ve İsrail Sazanı olarak adlandırılan Carrasius türü balıkla mücadeleye dikkat çekmeyi amaçladıklarını da dile getiren İsmail Atalay, Haziran ayının Carrasius türü balıkların üreme dönemi olduğuna dikkati çekti.
     İlk iki yarışmanında Üçpınarlar göletinde düzenlendiğini ve toplam 400 kişinin katıldığını söyleyen Atalay, "İki yarışmada gölden yaklaşık 4 ton İsrail Sazanı yakaladık. Gölette hala çok sayıda İsrail Sazanı var. Bu balık türünün yok edilmesi neredeyse imkansız. Bu yarışmayla istilacı balıkların yayılmasına dikkat çekmek istiyoruz. Yarışma Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde görevli Prof. Hasan Musa Sarı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yıldız Bolat gözetiminde yapılacak" dedi.
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Oltalar, şehit annesine destek için atılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER