OMÜde Engelsiz hayat konferansı

OMÜde Engelsiz hayat konferansı


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Akademik Koordinasyon Topluluğunca Engelsiz Hayat konulu konferans düzenlendi.
     OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salonnda düzenlenen konferansa engeli eski Miletvekili Lokman Ayva katıldı.
     Ayva, dünyada sistemlerin standart insanlara göre yapıldığını belirterek, Seminer sandalyeleri sağ elini kullanan insanlara göre, yemekler tuzlu yiyenlere göre yapılır. Uzun boylu kısa boylu hadisesi vardır. O bakımdan dünyada sistemler standart insanlara göre yapılır. Mesela bayramlaşma. Bayramlaşırken size eli olmayan bir insan geldi, ne yapacaksınız- Sosyal sistemler böyle bir şey diye konuştu.
     Hayatta bizim yerimize yapılamayacak çok şey vardır diyen Ayva, Hiç kimse benim yerime aşık olamaz. O duyguyu benim yaşamam lazım. Hiç kimse bir bilgiyi bilmenin tadını benim yerime yaşayamaz. Hiç kimse ücretli çalışıp maaşını alınca benim yerime mutlu olamaz. İnsanların bu mutlulukları yaşaması lazım. Bunlar sadece bizlere destek olabilirler. Sivil toplum kuruluşlarının asıl hedefleri bireye sadece destek olabilir. Bizlerin toplumla daha fazla kaynaşarak belli makamlarda söz sahibi olmamız lazım diye konuştu.
     Konferansın ardından Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Lokman Ayvaya plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber OMÜde Engelsiz hayat konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER