Omurga cerrahisinde robot rönesans dönemi

Omurga cerrahisinde robot rönesans dönemi -Omurga cerrahisinde hata payını binde 1e düşürdüğü belirtilen robot rönesans teknolojisi, Çeşmede düzenlenen sempozyumla tanıtıldı


İZMİR (A.A) - Omurga cerrahisinde hata payını binde 1e düşürdüğü belirtilen robot rönesans teknolojisi, Çeşme ilçesinde düzenlenen Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu ile tanıtıldı.
     Çeşmede düzenlenen Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumuna, yurt içi ve yurt dışından ortopedi, beyin cerrahisi ve fizik tedavi branşlarında uzman 380 cerrah katıldı.
     Moderatörlüğünü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Sait Naderinin yaptığı sempozyumda, omurga cerrahisinde hata payını binde 1e düşürdüğü belirtilen robot rönesans teknolojisi tanıtıldı.
     Sempozyumda yaptığı sunumda, robot rönasans teknolojisinin, operasyon öncesinde bilgisayara yüklenen program vasıtasıyla cerrahın ameliyatta yapacağı uygulamayı sanal ortamda en ince noktasına kadar önceden planlamasına imkan tanıdığını ifade eden Naderi, bu teknolojinin omurga cerrahisinde açık cerrahi ile yapılan ameliyatlardaki yüzde 3 oranındaki hata riskini binde 1e düşürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Omurga cerrahisinde robot rönesans dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER