Önce Kuran eğitimi sonra tenis

Önce Kuran eğitimi sonra tenis -Edirne Valisi Gökhan Sözer: -Çocuklarımızın hem din hem de spor eğitimini almalarını sağlayan bir projedir


EDİRNE (A.A) - Edirnede fiziki şartları uygun camilerde, yaz Kuran kurslarına devam eden öğrenciler, dini eğitimin ardından spor yapabilecek.
     Edirne Valisi Gökhan Sözer, Muradiye Camiinde yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilerin, Kuran eğitiminin ardından spor yapabilmelerine imkan sağlayacak projenin açılış törenine katıldı. Vali Sözer, kursa katılan öğrencilerle bir süre sohbet ederek, onlara raket, pin pon topu gibi spor malzemeleri dağıttı.
     Muradiye Camiinin son cemaat kısmına kurulan tenis masasında bazı öğrencilerle tenis maçı yapan Vali Sözer, başarılı bulduğu öğrencileri kutladı.
     Vali Sözer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde başlatılan ve Edirnede de Edirne Müftülüğü ile Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü arasındaki protokolle başlatılan proje sayesinde çocukların din eğitiminin ardından spor eğitimlerini de alabileceklerini söyledi.
     Yaz tatiline giren öğrencilerin antrenörler eşliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tesislerinden yararlanabildiği gibi yaz Kuran kurslarına gelen öğrencilerin de fiziki şartları müsait camilerde spor yapabileceklerini ifade eden Vali Sözer, Çocuklarımızın hem din hem de spor eğitimini almalarını sağlayan bir projedir dedi.
     Daha sonra, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da, öğrencilerle masa tenisi ve badminton maçı yaptılar.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: J.Jale MüminoğlU
<< Önceki Haber Önce Kuran eğitimi sonra tenis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER