Orduda Sivil Toplum Kamu Diyaloğu programı

Orduda Sivil Toplum Kamu Diyaloğu programı düzenlendi


ORDU (A.A) - Orduda, sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini artırmak, bakanlıkların hibe programlarından daha fazla pay alabilmelerine imkan oluşturmak ve katılımcı demokrasiyi güçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Ordu Valiliği tarafından Sivil Toplum Kamu Diyaloğu programı düzenlendiği bildirildi.
     Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 7-8 Haziran tarihlerinde, TESK Hotelde gerçekleştirilecek programa, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin de katılacağı belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Programı kapsamında Prof. Dr. Macit Kenanoğlu tarafından Dünyada ve Türkiyede STKların Karar Alma Mekanizmalarına Etkisi, Yeni Anayasa Yapım Sürecindeki Rolleri konulu sunum ile Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Osman Kıvançın panel başkanı, Dernekler Denetçileri Başkan Yardımcısı Birol Özcan ile Dernekler Denetçisi Muhsin Özaslanın panelist olduğu Dernekler Mevzuatı ve Uygulamaları isimli panel gerçekleştirilecek. İki gün sürecek program kapsamında dernekler, kamu kurumları ile diğer sivil toplum örgütlerine yönelik konferans, derneklerin sorunlarına yönelik panel, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütlerine yönelik de proje yapımı eğitimleri verilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda Sivil Toplum Kamu Diyaloğu programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER