Ordunun büyükşehir olması

Ordunun büyükşehir olması -AK Parti Ordu Milletvekili Ünal: Büyükşehir olmamızla birlikte Ordunun bütçesi de 340 milyon liraya çıkacak


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Büyükşehir olmamızla birlikte Ordunun bütçesi de 340 milyon liraya çıkacak dedi.
     Ünal, beraberinde bazı partililerle birlikte bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi.
     Burada Ordunun Büyükşehir olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, Büyükşehir olmamızla birlikte en büyük avantajımız gelirlerimizin artacak olması diye konuştu.
     Büyükşehirle ilgili olarak bilgi kirliliğinin yaşandığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
     Ordunun büyükşehir olmasıyla ilgili uzun süredir bir maratonun içerisindeydik. Bu işin bir kahramanı da bence basın kuruluşlarımızdır. Bu konuda çok güzel görevler yaptılar. Sesimiz oldular, kulağımız oldular ve gurbetçilerimize, iller ötesine bu mesajlarımızı götürdüler. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak Ordu Büyükşehir oldu ama bilgi kirliliği de devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmaya devam ediyoruz. Bizlere gelen her soruyu cevaplandırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın her şeyi bilme hakkı vardır. Bu nedenle bu konuda yapılan bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyoruz.
     Büyükşehirin bir çok avantajlarının da olacağını da anlatan Ünal, şöyle devam etti:
     Her şeyden önce şu bilinmelidir ki Büyükşehir olmamızla birlikte Ordunun bütçesi de 340 milyon liraya çıkacak. Öncelikle Ordunun geliri artıyor. Büyükşehirin getirdiği en büyük avantaj budur. Bence tek başına bile önemli bir unsurdur. Çünkü daha önce genel bütçe vergi gelirlerinden büyükşehirin aldığı pay yüzde 5 idi. Bu pay yüzde 6ya çıkarıldı. Büyükşehire bağlı ilçelerinde yüzde 2,5 aldığı oran yüzde 4,5e çıkarıldı. Dolayısıyla ilçe belediyelerimizin de kaynakları arttırılmış oldu. Yaklaşık olarak belediyelere gelen paranın miktarı 155 milyon. Özel İdareye gelen para 37 milyon. Ordunun yaklaşık 192 milyon lira geliri var idi bu yasadan önce. Belediyelerimizin ve özel idaremizi de içine katıyoruz çünkü Özel İdare de kapanıyor. Dolayısıyla o bütçe de belediyelere ait olacak. Gelen 192 milyon lira para bu yasayla beraber Ordu Büyükşehir sınırları içinde toplam 340 milyona çıktı. Bu çok önemli bir artıştır. Ordu bu işte çok karlı ve kazançlı çıkmıştır.
     Ünal, Ordunun büyükşehir olmasıyla birlikte alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini, ilk yerel seçimlere kadar bütün çalışmaları tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordunun büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER