Ordu Belediye Başkanı Torun:

Ordu Belediye Başkanı Torun: Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin ortadan kaldırılması konusunda ulusal ve yerel bütün taraflar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidi


ORDU (A.A) - Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin ortadan kaldırılması konusunda ulusal ve yerel bütün taraflar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir dedi.
     Torun, 25 Kasımda kutlanacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.
     Kadına yönelik şiddetle mücadelenin, Türkiyenin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla devletin öncelikli sorumluluklarından birisi olarak tanımlandığına işaret eden Torun, şunları kaydetti:
     Buna rağmen ülkemizde kadına yönelik şiddet rakamları sürekli bir yükseliş göstermektedir. Türkiyede kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmekle birlikte bu çalışmalar yeterli seviyeye ulaşmamıştır. Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin ortadan kaldırılması konusunda ulusal ve yerel bütün taraflar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Unutulmamalıdır ki eşitlik yalnızca kadınların yaşamını kolaylaştırmak için değil, toplumun genel huzuru ve geleceği için çok önemlidir.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Belediye Başkanı Torun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER