Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yılmaz: Dünya şampiyonasının yapılabileceği bir kano parkurunu Orduya yapmayı planlıyoruz


ORDU (A.A) - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Dünya şampiyonasının yapılabileceği bir kano parkurunu Orduya yapmayı planlıyoruz dedi.
     Yılmaz, Karaağaç Köyü Melet Irmağında Mor-Beyaz Spor Kulübüne bağlı kano sporcuları tarafından gerçekleştirilen çalışmaları izledi.
     Burada AA muhabirine açıklamada bulunan Yılmaz, kano sporunun olimpik spor branşlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Olimpiyatlarda kano sporcularına 43 tane madalya veriliyor. Orduda kanoya güzel bir ilgi var. Bu anlamda dereler elverişli. İleri ki dönemlerde burada bir şampiyona yapabiliriz. Dünya şampiyonasının yapılabileceği bir kano parkurunu Orduya yapmayı planlıyoruz. Uzmanlara göre, planladığımız parkur yeri çok iyi olacak. Parkurların dünya çapında bir organizasyon yapılacak biçimde olması gerekiyor. Orduya yapılacak parkuru, en profesyonel şekilde yapıp, muhteşem bir eser kazandırma adına elimizden geleni yapacağız. Bu konuda sayın Valimiz Orhan Düzgün de çok gayretli. Bundan dolayı da kendisine de teşekkür ederiz.
     Mor-Beyaz Spor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk ise, kulübün 4 sene önce kurulduğunu ve kano sporunda 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi.
     Gençlerin spora yönlendirilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Pamuk, Orduda ciddi bir turizm hamlesi yapılıyor. Bu anlamda elimizdeki doğal güzellikleri değerlendirmeliyiz. Aynı zamanda da çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz dedi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER