Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Düzgün: Suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için ilimizde güvenlik kamerası ve alarm sistemi yaygınlaştırılacak


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, kentte suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için güvenlik kamerası ve alarm sistemini yaygınlaştıracaklarını bildirdi.
     Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, kamu ve özel kuruluşlarda, güvenlik kamerası ve alarm sisteminin yaygınlaştırılması için karar alındığını belirtti.
     Alınan kararla birlikte suç ve suçlularla mücadelede daha fazla başarı sağlanacağını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     İlimizde suç ve suçlulukla etkin mücadele kapsamında asıl sorumluluk sahibi olan güvenlik kuvvetleri, değişen ve daha karmaşık hale gelen suçları öncelikle önlemeye çalışmakta, eğer suç işlenmiş ise suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara hız vermektedir. Güvenlik birimlerimiz, bu çerçevede görev anlayışını, eğitimini, yöntemlerini, araç ve gereçlerini çağa ayak uyduracak şekilde yeniden ele almış, güvenlik hizmetlerinin en kısa sürede ve en yüksek hizmet kalitesiyle halka sunulması yaklaşımını benimsemiştir. Bu çerçevede, yaya devriyeler ve motorize ekip hizmetlerini artırmış, personel yapısında uzmanlaşma ve branşlaşmaya ağırlık verilmiş, toplum destekli güvenlik hizmeti kapsamında, halkımızın suç ve suçlulukla mücadeleye etkin katılımını sağlamak, güvenlik kaygılarını azaltmak maksadıyla her ortamda bir araya gelmeye ve güvenlik ihtiyaçları giderilmeye çalışılmaktadır. Ancak, güvenlik birimlerimiz tarafından alınan bu tedbirlere rağmen, kamu ve özel işletmelerin güvenlik eksikliklerinden dolayı hırsızlık olaylarının meydana geldiği, iş yeri sahipleri ve çalışanları ile ev sakinlerinin üzerinde endişe yarattığı, zor emeklerle kazandıkları ve sahip oldukları birikimlerin suç olgusu içindeki kişilerin eline geçmesine neden olduğu görülmektedir. Bu sebeple, kamu ve özel işletmelerde güvenlik birimlerimizce tespit edilecek güvenlik eksikliklerinin giderilmesi halinde, suçla mücadelede başarı seviyesi artacaktır. Suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için ilimizde güvenlik kamerası ve alarm sistemi yaygınlaştırılacak.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER