Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Düzgün: -Yeni teşvik paketinde 5. bölge içerisinde yer alan illere baktığımızda, yatırımcı çekme açısından Ordu, diğer illere göre daha avantajlı konumdadır


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Yeni teşvik paketinde 5. bölge içerisinde yer alan illere baktığımızda, yatırımcı çekme açısından Ordu, diğer illere göre daha avantajlı konumdadır dedi.
     Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla ilde yatırım yapılabilecek hazine arazilerinin envanterini hazırladıklarını belirtti.
     Sahil kesiminde yer alan merkez, Fatsa, Ünye, Gülyalı, Perşembe, İkizce ilçeleri ile Çambaşı Yaylasının yer aldığı Kabadüz ilçesindeki hazine arazilerine ait bilgilerin ve uydu fotoğraflarının bir kitapta toplandığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     Bilindiği üzere, 19 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve yeni teşvik paketi olarak da bilinen yatırımlarda devlet yardımları hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı ile iller, sosyo, ekonomik gelişmişlik seviyeleri dikkate alınarak 6 bölgeye ayrılmıştır. Buna göre, 5. bölge içerisinde yer alan illere baktığımızda, yatırımcı çekme açısından Ordu, diğer illere göre daha avantajlı konumdadır. Yeni teşvik paketinin açıklanmasıyla birlikte ilimize yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İlimizde bulunan Ordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesindeki arsaların tamamına yakını yatırımcılara tahsis edilmiş durumda. Ünye Organize Sanayi Bölgesini faaliyete geçirme çalışmalarımız hızla sürmektedir.
    
     -Yatırımcılar, Ordu-da arazi arayışı içinde-
    
     Vali Düzgün, yatırımcıların Orduda arazi arayışı içinde olduklarını da belirterek, İlimizde yatırım yapmak isteyen iş adamları, sanayiciler, müteşebbisler bizleri aramakta ve uygun arazi talebinde bulunmaktalar. İlimiz genelindeki özel mülkiyetteki arazilerin fiyatlarının yüksek olması yatırımcılarımızı hazine arazilerine yöneltmektedir. Biz de ilimizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislere kolaylık sağlamak amacıyla Ordu^nun sahil kesimine yakın yerlerindeki hazine arazilerinin bir envanterini çıkararak, Valiliğimizin resmi internet sitesinde yayınladık
     Vali Düzgün, ayrıca yapılan çalışma ile yatırım amaçlı kullanılacak 408 hazine arazisi belirlediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER