Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt:

Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: -"FİSKOBİRLİK önce 2006 yılından üreticiye kalan borcu ödesin, daha sonra üreticinin fındığına talip olsun"


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "FİSKOBİRLİK önce 2006 yılından üreticiye kalan borcu ödesin, daha sonra üreticinin fındığına talip olsun" dedi.
     Cörüt, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğinde yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     FİSKOBİRLİKin yeni sezonda fındık alımını sürdüreceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Cörüt, "FİSKOBİRLİK yeni dönemde 6 liradan fındık alacağını açıkladı. Bana göre kesinlikle alma şansı yok" diye konuştu.
     FİSKOBİRLİKin market açmasını eleştiren Cörüt, şöyle devam etti:
     "FİSKOBİRLİKin asli görevi üreticiye destek olmaktır, market açmak değil. Marketi bıraksınlar başkaları yapsın. Bu kurumun asıl görevi fındık almak, piyasadaki ürünün değerini korumaktır. Biz FİSKOBİRLİKten bunları bekliyoruz. Kurum sürekli mülkünü satıyor. Ne kadar mülk varsa hemen hemen hepsi satıldı. Kurumun 2006 yılından bu yana üreticiye borcu var. Bu kadar gayrimenkul satışı yaptılar ancak halen üreticinin borcu ödenmedi."
     FİSKOBİRLİKin üreticiye borcunu ödemesi durumunda kendilerinin de kuruma yardımcı olabileceklerini belirten Cörüt, şunları kaydetti:
     "FİSKOBİRLİK önce 2006 yılından üreticiye kalan borcu ödesin, daha sonra üreticinin fındığına talip olsun. Çiftçiye önce güven sağlasınlar. Önce borcu ödeyecekler daha sonra üreticinin fındığını alacaklar. O zaman biz de yardımcı oluruz kendilerine ama bu haliyle yardımcı olma şansımız kesinlikle yok."
     Cörüt, fındık rekoltesine yönelik net rakamların daha oluşmadığını, ilerleyen zaman içerisinde rekoltenin tam anlamıyla ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER