Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu -Turgutluda beyin ölümü gerçekleşen Refiye Karaarslanın organları 5 kişiye nakledilecek


MANİSA (A.A) - Manisanın Turgutlu ilçesinde, evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Refiye Karaarslanın organları 5 kişiye nakledilecek.
     Turgutlu Devlet Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesinde 5 gündür tedavi gören ve dün öğleden sonra hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Refiye Karaarslanın, vasiyeti üzerine ailesi organlarını bağışladı.
     Turgutlu Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyona, İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi ile İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen sağlık ekipleri katıldı.
     Refiyenin alınan karaciğerinin Malatyada, böbreklerinin İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde, akciğerinin ise İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağışı bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi. Alınan organlar İzmire karayoluyla, Malatya ve İstanbuldaki hastanelere ise hava yoluyla ulaştırılacağı belirtildi.
     Organlarını bağışlayan Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi PDR Uzmanlığı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Refiye Karaarslanın babası Ercan Karaarslan, yaptığı açıklamada, Kızımın vasiyeti üzerine ailemle almış olduğumuz bu bağış kararından dolayı gururluyum. Kızıma karşı son görevimiz, vasiyetini yerine getirmek oldu. Kendisi bizlere organlarının bağışlanması için vasiyette bulundu. İnşallah gittiği hastalara şifa olur dedi.
     Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu da aileyi kutlayarak, Hastamızın vasiyeti ve ailesinin organ bağışına yaklaşımı gerçekten onur verici bir davranış. Hastamıza Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Şafak Yel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Organları 5 kişiye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER