Organlarıyla hastalara umut oldu

Organlarıyla hastalara umut oldu -Amasyada geçirdiği rahatsızlık sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki İlhan Ankaranın böbrekleri, korneaları ve karaciğeri Erzurumda nakil bekleyen hastalar için alınd


AMASYA (A.A) - Amasyada geçirdiği rahatsızlık sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki İlhan Ankaranın organları, Erzurumda nakil bekleyen hastalara umut oldu.
     Şeyhçui Mahallesinde kırtasiye dükkanı işleten evli ve iki çocuk babası İlhan Ankaranın (57), bir hafta önce yüksek tansiyona bağlı geçirdiği felç nedeniyle kaldırıldığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti.
     Aile üyelerinin Ankaranın organlarını bağışlama kararı üzerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Hastanesi Genel Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığındaki heyet, Amasyaya gelerek, Ankaranın böbrekleri, korneaları ve karaciğerini aldı.
     Operasyonun ardından Gürkan, başkanlığındaki ekibinin zamana karşı yarışı başladı. Organlar ilk olarak özel bir araçla Merzifon Havalimanına, buradan da Sağlık Bakanlığına ait jet ambulansla Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Hastanesine götürüldü.
    
     -Hastalarının umutlu bekleyişi kararda etkili olmuş-
    
     Samsunda özel bir diyaliz merkezinde yaklaşık 10 yıldır görev yapan evli ve iki çocuk annesi Güneş Ankara Soylu, babasının organlarının bundan sonra başka bedenlerde hayat bulacağını belirtti.
     Organ bağışı bekleyenlerin durumunu en iyi diyaliz merkezinde çalışanların gözlemlediğini dile getiren Soylu, "Hastaların organ bağışı umuduyla bekleyip o makineye bağlandıklarını görmek beni çok etkiliyordu. Kararı verirken bu durum aklıma geldi. Babam ölmeyecek artık, yaşayacak" diye konuştu.
     İlhan Ankaranın eşi Samiye Ankara ise uzun süre önce oğlunu kaybettiğini, daha sonra kızı Güneş ile eşinin başka insanlara hayat vermek adına organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Organlarıyla hastalara umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER