Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Artvinde: Deriner Barajının yapımında çok zorluklar çektik. İnşallah bunun bir kitabını yazacağız


ARTVİN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Deriner Barajının yapımında çok zorluklar çektik. İnşallah bunun bir kitabını yazacağız dedi.
     Eroğlu, Yusufeli Barajının temel atma törenin ardından beraberindekilerle birlikte barajın yapılacağı alana gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu, burada beraberindekilerle dua ederek, barajın kazasız belasız yapılması temennisinde bulundu.
     Daha sonra Deriner Barajına giden Bakan Eroğlu, çelik halatlı kafese binerek barajı üstten inceledi.
     Gezi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Eroğlu, çok mutlu olduğunu ifade ederek, Büyük bir gurur duyuyoruz. Bu baraj mühendislik harikası. Türkiyeye büyük ekonomik katkı sağlayacak. Balıkçılık ve iklimin olumlu şekilde değişmesi ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak muhteşem bir baraj dedi.
     Barajın hemen hemen bütün yapım aşamalarında bulunduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
     Deriner Barajının yapımında çok zorluklar çektik. İnşallah bunun bir kitabını yazacağız. Çok muhteşem bir baraj. Bütün yorgunluğumuzu bu tür eserler gideriyor. Bunları görünce yaklaşık 10 yıl gençleşiyoruz. Bu baraj bitince ben 10 yıl gençleştim. Mübalağa etmiyorum. Eskiden merdivenleri teker teker çıkardım, şimdi ikişer üçer çıkıyorum.
     Dünyanın yükseklik açısından 3. barajının Yusufelinde yapılacağını anımsatan Eroğlu, Biz istesek onu ikinciliğe yükseltebiliriz. Çünkü ikinci ile Yusufeli Barajı arasında 1.5 metrelik fark var diye konuştu.
     Bakan Veysel Eroğlu daha sonra Artvinde DSİ 26. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER