Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Çanakkalede: Çanakkaleye daha güzel yatırımlar yapmanın, Çanakkaleyi, Türkiyenin en gözde ili haline getirmenin gayreti içinde olacağız


ÇANAKKALE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkaleye daha güzel yatırımlar yapmanın, Çanakkaleyi, Türkiyenin en gözde ili haline getirmenin gayreti içinde olacağız dedi.
     Eroğlu, tarihi Gelibolu Yarımadasındaki incelemelerinin ardından Eceabattan feribotla Çanakkaleye geldi. Vali Güngör Azim Tunayı ziyaret eden Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladı.
     Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gelibolu Yarımadasında, Çanakkale Savaşlarının 100üncü yıl dönümü olan 2015 yılı hazırlıkları yapmak ve 555 bin adet şehidin anısına fidan dikmek için kente geldiğini söyledi.
     Elleri boş gelmediklerini, büyük müjdelerle geldiklerini ifade eden Eroğlu, Çanakkalenin, hükümetleri nezdinde ayrı bir öneminin olduğunu vurguladı.
     Çanakkalenin, destanların yazıldığı bir şehir olduğunu, ülkenin en önemli zaferlerinin kazanıldığı ve Çanakkalenin geçilmeyeceğinin bütün dünyaya ispat edildiği bir nokta bulunduğunu belirten Eroğlu, bu bakımdan buraya her türlü önemi verdiklerini kaydetti.
     Veysel Eroğlu, kendi bakanlıklarının yanı sıra bazı yatırımcı bakanlıkların buraya önemli yatırımlar yaptığını, kente en çok yatırım yapan bakanlık olduklarını, bunun haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bakanlığının kente yatırımlarını anlatan Eroğlu, 13 gölet ve modern sulama sisteminin inşasına başlayacakları müjdesini verdi.
     Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinin tamamlanarak hizmete girdiğini hatırlatan Eroğlu, Çanakkalede, orasını göremeyen hanımefendiler varmış. Biz de Dünya Kadınlar Gününde, 7 Mart Perşembe ve 8 Mart Cuma günü, iki gün olmak üzere Çanakkaledeki hanımefendileri oraya davet ediyoruz. Ücret alınmayacak ve bölge müdürümüz tarafından bütün hanımefendiler en güzel şekilde ağırlanacaktır diye konuştu.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, 8 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduğunu, bunların Çanakkale, Bozcaada, Gökçeada, Ezine, Biga, Yenice, Gelibolu ve İÇDAŞta bulunduğunu ifade eden Eroğlu, havaalanı ile ilgili de çalışmaların yapıldığını söyledi.
     Geçen sene ilk defa denizlerdeki bütün bilgilerin dalga yüksekliğinden sıcaklığına, rüzgar durumuna kadar özellikle Türkiyeden alınsın diye büyük bir seferberlik başlattık diyen Eroğlu, Yani Cebelitarıktan, Hazara kadar olan bütün alanda artık meteorolojik bilgiler bizden alınacak. Bu bakımdan Çanakkaleye de 8 adet deniz meteoroloji otomatik ölçüm istasyonları kuruldu. Yeni kurulacaklar da var. Onların müjdesini de vereceğiz şeklinde konuştu.
     Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının kente yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, Ulaştırma Bakanlığının ise destan yazdığını vurguladı.
     TOKİnin de kentte büyük yatırımlarının bulunduğu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da KÖYDES kapsamında büyük destekler verdiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Biz bugün tam 610 milyon TLlik yatırımla geldik. 32 müjdemiz var. 21i Devlet Su İşlerine ait, 5 tanesi Orman Genel Müdürlüğüne, 4ü Doğa Koruma ve Milli Parklar, 2si de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait. Çanakkalede, ne kadar sulanacak arazi varsa tamamını sulayacağız. Ne kadar dere ıslahı varsa tamamını yapacağız. 2013 yılında, 4 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak. Çanakkaleye daha güzel yatırımlar yapmanın, Çanakkaleyi Türkiyenin en gözde ili haline getirmenin gayreti içinde olacağız.
     Vali Tuna, ziyaret anısına Bakan Eroğluna tablo ile Piri Reis Haritası hediye etti.
     Arıcılar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Cahit İleri de Eroğluna bal verdi.
     Bakan Eroğlu, daha sonra Vali Tuna ve diğer yetkililerle, 2015 yılı çalışmalarıyla ilgili toplantıya katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER