Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Son 10 yılda hükümetimiz destan yazdı" "Borç alan bir Türkiyeden borç veren bir Türkiyeye, parasında 6 sıfır olan bir Türkiyeden parası da pasaportu da itibarlı küresel bir güç olan Türkiyeye ge


AYDIN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti olarak son 10 yılda büyük işlere imza attıklarını belirterek, "Borç alan bir Türkiyeden borç veren bir Türkiyeye, parasında 6 sıfır olan bir Türkiyeden parası da pasaportu da itibarlı küresel bir güç olan Türkiyeye gelindi. Esas milliyetçilik budur" dedi.
     Çinede toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin 10 yılda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "Son 10 yılda hükümetimiz destan yazdı. Geçmişte Merkez Bankasının kasası boşaltılmıştı. Şimdi Merkez Bankasının kasası dolu. 130 milyar doları aşkın dövizimiz var" dedi.
     Eroğlu, Avrupadaki mali krize işaret ederek, Türkiyenin sapasağlam ayakta olduğunu, daha da güçleneceğini ifade etti.
     Yatırımların bütün Türkiyede dolu dizgin devam ettiğini kaydeden Eroğlu, "Sadece bu hemşehrinizin, kardeşinizin 4 binden fazla şantiyesi 3 vardiya gece gündüz çalışıyor. Neden- Çünkü artık bizim zamanla yarışmamız lazım. Sizlere hizmeti, suyu, ağaçlandırmayı, baraj, gölet, sulama tesisi meteorolojik istasyonları, radarları, hepsini yapmamız gerekir. çünkü milletimizin artık beklemeye tahammülü yok. Size zamanla yarışarak hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
    
     -"Başbakanımız bizi büyük zilletten kurtardı"-
    
     Türkiyenin güçlendikçe dünyada itibarının da arttığına işaret eden Eroğlu, bir hatırasını anlatarak, şunları söyledi:
     "Özellikle bir hatıramı anlatacağım. Geçmişte üniversitedeyken yurt dışına konferanslar için giderdim. Orada bazen Türk parasını bilmeyen insanların yanında cüzdandan 10 dolar yerine 10 milyon lira çıkınca yandaki profesör şaşırır, Ya bu kadar büyük parayı yanından nasıl taşıyorsun- diye sorardı. Ben de mahcup bir şekilde, Bu ancak 10 dolar ediyor deyince onun tebessümü, yüzündeki ifade kalbime hançer gibi işlerdi. Allaha şükür paradan 6 sıfırı atıverdik mi- İşte bu büyük bir şereftir. Şu anda paramız itibarlı, pasaportumuz itibarlı, bütün dünyada gerçekten başımız dik bir şekilde geziyoruz. Bu büyük bir şeref. Allaha şükür Başbakanımız bizi bu büyük zilletten kurtardı."
    
     -"IMFye borcumuz mayısta bitiyor"
    
     Türkiyenin IMFden borç alırken borç verir konuma geldiğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Geçmişte hatırlarsınız IMFden bir heyet tantana ile, şaşalı bir şekilde gelir, bir takım taleplerini yazdırır, adeta dikte ettirir ve mağrur bir şekilde ülkeyi terk ederdi. İnanın bu da benim kanıma dokunurdu. Aynı şeyi Başbakanımıza yapmak istedi IMF heyeti. Başbakanımız, Tamam IMF ile stand by anlaşması imzalayalım ama biz büyük bir milletiz. Ya bizim dediğimiz şekilde anlaşma imzalarız veya size güle güle demekten başka çarem yok diye söyledi. Yani boynunu eğmedi, başını önüne eğmedi, dimdik vaziyette başı dik bir şekilde onlara cevap verdi. IMF, Türkiye bize mecbur olacak, boyun eğecek diye söyledi. Geçmiş dönemden hükümetlerin aldığı 23,5 milyar dolar borcunuz var, bunu ödeyin dediler. Başkanımız da, Vadesi gelince tıkır tıkır öderiz dedi ve onlara güle, güle dedi. Allaha şükürler olsun bu borcun tamamı bitiyor. Mayıs ayında 400 milyoncuk kaldı. Onu da ödeyeceğiz. Zaten Merkez Bankamızda 130 milyar dolar var. Biz Vadesi gelince ödeyelim dedik. Neticede IMFye borcumuz mayısta bitiyor."
     Eroğlu, bu gelişmenin yanı sıra Türkiyenin IMFye borç verir hale geldiğini de vurgulayarak, "Ancak işin güzel tarafı ne biliyor musunuz- Türkiyedeki Merkez Bankasının kasasının dolu olduğunu duyan IMF heyeti, başbakanımızı aradı ve Ya ne olur bize 5 milyar dolar borç verir misiniz- diye söyledi. Başbakanımız bunu Bakanlar Kurulunda geldi, anlattı. Merkez Bankasında kasa dolu zaten, 5 milyar dolar bunlara uygunsa verelim diye bunun müzakereleri başladı. Bakın nereden nereye- Borç alan bir Türkiyeden borç veren bir Türkiyeye, parasında 6 sıfır olan bir Türkiyeden parası da, pasaportu da itibarlı küresel bir güç olan Türkiyeye gelindi. Esas milliyetçilik budur."
     Bakan Eroğlu konuşmasının ardından aralarında Çine Gökbel Barajının da bulunduğu 6 tesisin temelini atarken, tamamlanan 9 tesisi ise hizmete açtı.
     Toplu açılış ve temel atma töreni öncesi Aydın DSİ Bölge Müdürlüğünde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Eroğlu, Çinedeki temaslarının ardından AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Nazilliye gitti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER