Orman ve Su İşleri Bakanlığının Malatya

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Malatya yatırımları


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Malatyaya yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
     Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, 2003-2011 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığının Malatya için 510 bin lira yatırım yaptığını belirterek, 24 taşkın koruma tesisi ve 10 baraj programının tamamlanarak açılışa hazır hale getirildiğini bildirdi.
     Kapalı borulu sistemle 58 bin 790 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Darende-Gökpınar sulamasının fiziki olarak yüzde 77sinin geçekleştirildiğini kaydeden Çalık, projede toplulaştırma uygulamasının sürdüğünü aktardı.
     Kapıkaya Barajının inşaatının tamamlandığını ve işin geçici kabulünün yapıldığını hatırlatan Çalik, sulama inşaatının ise 7 trilyonluk ödenekle sürdüğünü belirtti.
     Bin 330 dekarlık araziyi sulayacak Malatya-Doğanşehir Söğüt Göletinin gövde ikmali ve sulama şebekesi inşaatının 1 milyon 250 bin liralık ödenekle devam ettiğini vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:
     Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Malatya için çok son 10 yılda çok çalıştı. 3 bin 120 dekarlık tarım arazisini sulayan Hekimhan-Güzelyurt Barajı ve sulamamız, 320 dekarlık alana su götüren Arapgir Barajı ve sulamamız ile 8 bin 230 dekar bölgede kuraklığa çare olan Darende-Sofular Barajı ve sulamamız tamamlanmış, 11 su sondajı kuyusu yapılmış, 193 bin 90 dekar tarım arazisi ve yerleşim biriminin taşkınlardan korunmasını sağlayan dere yatağı ıslah ve temizlik çalışmalarımız bitirilmiş, 1969 yılında açılan Sürgü Barajının vana yenilemesi halledilmiş, Akçadağ sulaması ana kanalının 3 bin 550 metrelik bölümü yenilenmiş ve artık su kayıpları vermiyor. 330 bin liraya mal olan Boztepe Barajımız ve Çat Projesi Derme ve Çerkez Yazı Sulama Tesisimizi bitirmişiz. Bir şehir için su demek can demektir. Malatya, sularıyla, doğasıyla dost bir il olarak canlanmaya inşallah devam edecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanlığının Malatya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER