Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Yılmaztürk: -Bayramda bölge müdürlüğü korunan alanlarını 68 bin 687 kişi ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Ramazan Bayramı tatili boyunca bölge müdürlüğü korunan alanlarını 68 bin 687 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
     Yılmaztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bölge müdürlüklerine bağlı Antalya, Burdur ve Isparta illeri sınırları içerisinde bulunan milli park alanları ile tabiat parklarının 18-21 Ağustos tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramında ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.
     Özellikle Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Topçam, Büyük ve Küçük Çaltıcak ve Kargıcak günübirlik kullanım alanlarına kayıtlı 25 bin 874 ziyaretçi girişi olduğunu bildiren Yılmaztürk, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Saklıkent Milli Parkı, Termessos Milli Parkı, Kurşunlu Şelalesi ve İncekum Tabiat Parklarını da bayram süresince yaklaşık 36 bin 290 kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.
     Yoğun hava sıcaklığıyla birlikte şehir stresinden kurtulmak için korunan alanlara gelen ziyaretçilerin hem doğal alanları gezdiklerini hem de piknik ihtiyaçlarını karşılayarak stres attıklarını anlatan Yılmaztürk, şunları kaydetti:
     Burdur iline bağlı Serenler Tepesi Tabiat Parkı ve Isparta iline bağlı Kızıldağ ve Kovada Gölü Milli Parkı ile Gölcük ve Yazılı Kanyon Tabiat Parkına gelen ziyaretçilerle birlikte bayram boyunca bölge müdürlüğünde korunan alanlarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 68 bin 687 kişiye ulaştı. Milli parklar ve tabiat parkları, biyolojik çeşitliliği koruma fonksiyonu yanında planlar doğrultusunda insanların dinlenme, eğlenme ve turizm ihtiyaçlarını karşılayan alanlardır. Bu yerlere gelen ziyaretçilerle yapılan anket verileri doğrultusunda ziyaretçi memnuniyetini artırıcı tedbirler alınıyor. Gelecekte korunan alanların koruma kullanma dengesi içerisinde daha çok ziyaretçiyi misafir edeceğini belirtmiştir.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER