Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları -Orman Genel Müdürü Kurtulmuştu: -Aşırı sıcaklıklar, fırtınalı günler, terör hadiseleri, sınırlarımızda yaşanan savaş durumu orman yangınlarımızda artışa sebep oldu -Yaklaşık 2 bin


BOLU (A.A) - Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, aşırı sıcaklıklar, fırtınalı günler, terör olayları ve sınırlardaki savaş durumunun orman yangınlarında artışa neden olduğunu belirterek, yaklaşık 2 bin yangında 8 bin hektarlık alanın etkilendiğini söyledi.
     Kurtulmuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormancılık açısından 2012 yılının başarılı geçtiğini, ormancılıkla ilgili faaliyetlerin arttığını bildirdi.
     Genel müdürlüğün yapısının geçen yıl değiştirildiğini hatırlatan Kurtulmuşlu, Ağaçlandırma Genel Müdürlüğünün faaliyetleri, fidan yetiştirilmesi ve orman köylülerinin kalkınmasıyla ilgili faaliyetlerin de görev alanlarına girdiğini anlattı.
    
     -Yangınlarla mücadele-
    
     Orman yangınları açısından sıkıntılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Kurtulmuşlu, İklim, hava halleri, aşırı sıcaklıklar, fırtınalı günler ve diğer taraftan da ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik terör hadiseleri, sınırlarımızda yaşanan savaş durumu, orman yangınlarımızda da artışa sebep oldu diye konuştu.
     Yaklaşık 2 bin yangında 8 bin hektarlık alan etkilendi diyen Kurtulmuşlu, Suriye sınırında, Zonguldak ve Karabüktekiler dışında yangınların tamamını çok büyümeden söndürdüklerini vurguladı.
     Yangınla mücadele konusunda başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Kurtulmuşlu, Piknik, sigara ateşinden veya insanların mısır közlemesinden tutun da anız temizlemeye kadar basit dikkatsizlikler orman yangınlarında en büyük etken. Bunu önlememiz lazım. Bunun için de halkın uyarılması, bilinçlendirilmesi en önemli konu. İnşallah bunu hep birlikte başarırız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER