Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Ispartada açıldı


ISPARTA (A.A) - Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Ispartada açıldı.
     Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 44üncüsü düzenlenen ve Isparta, Antalya, Konya, Burdur ve Denizli illerini kapsayan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, Barida Otelde açıldı.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, sergiye katılan projeleri inceleyerek, öğrencilerden bilgi aldı.
     Oğuz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürkün Gençler, istikbal sizin olacaktır sözünü hatırlatarak, Bu anlamda gençlerin ortaya çıkardıkları ve sergiledikleri proje ülkenin geleceği anlamında bizlere cesaret verdi. Gençler hevesli, arzulu ve bildiklerini anlatma gayreti içindeler. Bu durum beni çok mutlu etti dedi.
     Ispartadan 34, Antalyadan 20, Denizliden 17, Konyadan 12 ve Burdurdan 6 projenin katıldığı sergi, 28 Marta kadar açık kalacak. Isparta ve diğer 11 bölgede seçilecek projeler, final için Ankaraya davet edilecek.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER