Ortodoksların İzmir buluşması

Ortodoksların İzmir buluşması

"Aziz Voukla Günü" için İzmir'e gelen Ortodoksların ruhani lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon projesiyle ayağa kalkan Aya Vukla (Aziz Voukla) Kilisesi'nde düzenlenen ayinde barış ve kardeşlik için dua etti. Kilisenin bahçesine de dinlerin kardeşliği adına mersin ağacı dikildi.

Birçok medeniyetin beşiği ve çeşitli inançların ibadethaneleriyle önemli bir zenginliğe sahip olan İzmir, dünya çapında bir hoşgörü şehri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Aya Vukla'da 92 yıl sonra düzenlenen ve dünyada yankı uyandıran, 17 Ağustos'taki Meryem Ana Yortusu'nun ardından kilise, Aziz Voukla Günü'nde de önemli bir buluşmaya evsahipliği yaptı. Hristiyan Ortodoks dünyasında önemli bir aziz olan, İzmir'in ilk Hristiyan ve azizi Voukla adına düzenlenen gün için Patrik Bartholomeos geldi. Dünyanın dört bir yanından dinadamlarının da katıldığı buluşmaların ilki Aya Vukla Kilisesi'ndeydi. MS 1. yüzyılda yaşamış olan Aziz Voukla'nın ölüm yıldönümünde yapılan ayinde, İzmir'in önemli azizlerinden Polycarp da anıldı.

Üzerinde İzmirli Hristiyan azizlerinin resimleri bulunan çerçeve ve dualar eşliğinde Bartholomeos, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın katılımıyla kilisenin bahçesine mersin ağacı dikildi. Ardından Bartholomeos, okunmuş kutsal ekmek dağıttı. Ayine Şikago, İsviçre, Toronto, Simi, Boston, Meksika, Gortyna ve Arkadia, Arkalohorion, Belçika ve Kyndoniai metropolitleri ve din adamları, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Başkonsolos Theodoros Tsakiris, İzmir Aya Fotini Ortodoks Kilisesi Baş Rahibi Pater Kyrillos Sykis ve İzmir Ortodoks Cemaati Başkanı Teodora Hacudi de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ortodoksların İzmir buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER