Oscar Akademi üyesi Boyle, Altın Portakalın

Oscar Akademi üyesi Boyle, Altın Portakalın jüri üyesi -Film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ulusal uzun metraj film yarışmasında jüri üyesi olacak


ANTALYA (A.A) - Amerikalı akademisyen, film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49. Uluslararası Antaya Altın Portakal Film Festivalinin Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barbara Boyle, Türk sinemasının son dönem örneklerini izlemek ve sinema sektörüyle tanışmak için Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında jüri üyeliği teklifini kabul etti. Festival kapsamında sektör temsilcileri, yapımcı ve yönetmenlerle de bir araya gelecek Barbara Boyle, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesini de ziyaret edecek.
     New York ve Kaliforniyada hukuk çalışmaları yapan Boyle, kariyerine avukat olarak başladıktan kısa bir süre sonra finans ve yapımcılık alanlarına geçti. Los Angeles ve Londradaki Sovereign Picturesın kurucularından biri olan Boyle, Soverign Picturesın My Left Foot, Cinema Paradiso, Revesal Fortune, Ompromptu ve The Commitments gibi filmlerinin yapımcı ve dağıtımcılığını üstlendi.
     Boyle, Sundance Film Festivalinde ilgiyle karşılanan, Akademi ödüllü görüntü yönetmeni Wally Pfisterin kariyerini başlatan The Hi Line, Akademi ödüllü Anthony Hopkins ve Cuba Gooding Jr.ın birlikte oynadığı Instinct, Akademi ödülü adayı yönetmen Wes Andersonın kariyerini başlatan filmi Bottle Rocket, John Travoltanın oynadığı Phenomenon, Akademi Ödülü adayı oyuncu Diane Laddin yönetmenliğini yaptığı Mrs. Munck ve bağımsız yapımlarıyla ünlenen John Saylesin yönettiği Eight Men Out (1998) adlı filmlerin de yapımcıları arasında yer aldı.
     Valhalla Entertainment Groupda başkan olarak görev aldığı yıllarda televizyon için hazırlanan 22 bölümlük Adventure, Inc, ödüllü belgesel True Whispers, Ang Leenin yönetmenliğini üstlendiği The Hulk ve Clockstoppersın yapımcılığı da Boyle imzası taşıyor.
     Oscar adayı ve Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcıları arasında yer alan Barbara Boyle, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyesi ve Akademinin Yabancı Diller Komitesinde de görev yapıyor.
     2003ten 2012ye kadar UCLA Tiyatro Film ve Televizyon Okulu Film, Televizyon ve Dijital Medya Departmanı Başkanı olarak görev yapan Barbara Boyle, geçen ay bu okulun Girişimci Aktiviteler ve Özel Girişim bölümünde dekan yardımcılığı görevine getirildi.
     Boyle, UCLA Hukuk Okulundan Yılın Mezunu Ödülü, Film Independentdan Vizyon Ödülü, Women in Filmden Kristal Ödül kazandı.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Oscar Akademi üyesi Boyle, Altın Portakalın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER