Osmancıkta Bilim Fuarı açıldı

Osmancıkta Bilim Fuarı açıldı


ÇORUM (A.A) - Osmancık ilçesinde TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.
     TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında Çorumun Osmancık ilçesindeki İmam Hatip Lisesinde bilim fuarı açılışı gerçekleşti.
     Fuarın açılışında konuşan Osmancık İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Makineci, fuarda bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin amaçlandığını ifade etti.
     Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin bilimsel raporlamanın ve bilişsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılmasının önemine değinen Makineci, "Farklı gelişimsel ve bilişsel sevideki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması amaçlanmaktadır. Özellikle öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasını hedefliyoruz" dedi.
     Makineci, yurt genelinde bin pilot okulda bu tür fuar etkiliğinin gerçekleştirileceğini, Osmancık İmam Hatip Lisesinin de bu bin okul arasında yer alıyor olmasının ayrıca sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Okulumuz, 18 danışman öğretmen ve 67 öğrencinin katılımında 26 projeye ev sahipliği yapmaktadır. Çalışmalarda görev alan öğrencilerimize ve onlara mesai dışında kıymetli zamanlarını ayırarak danışmanlık yapan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen fuarda yer alan 26 proje, katılımcıların ilgisini çekti.
     Fuara, Kaymakam İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu ile öğretmen veli ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Akıllı
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Osmancıkta Bilim Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER