Osmancık Gecek köyü sulama tesisi hizmete

Osmancık Gecek köyü sulama tesisi hizmete açıldı


ÇORUM (A.A) - Osmancıkta Gecek köyü sulama tesisi hizmete açıldı.
     Açılışa, Orman ve Su işleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman Nebiloğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, çevre ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
     Burada konuşan Müsteşar Akça, tesisin maliyetinin 400 milyar olduğunu ancak bunun bir kısmının Osmancık Toprak Sanayicileri Kooperatifi tarafından karşılandığını söyledi.
     Sulama tesisinin köydeki meyve ve sebze üretiminde verimi arttırmasını beklediklerini belirten Akça, Bu toprağı en iyi şekilde işlemek bizim görevimiz. Yapılan masrafı bu arazilere ekilen sebzelerle çıkaracağınızı düşünüyorum. Köylülerimizin daha modern yöntemlerle tarımla uğraşmalarını da amaçlıyoruz dedi.
     Milletvekili Bağcıda Gecekin sebze üretiminde marka bir köy olmasını hedeflediklerini belirterek, Osmancıkta tarımsal faaliyetlerle öne çıkan dört köyümüz var. Gecek, Çayırköy, Eymir ve Seki köylerimiz sebze ve meyve üretiminde kendini geliştiren köylerimiz. Köylerimizin boşalmasını istemiyoruz, tüm çabamız bunun için diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Güçlü / Esma Aygün / Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Osmancık Gecek köyü sulama tesisi hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER