Osmaniyede Gaziler Günü hazırlıkları

Osmaniyede Gaziler Günü hazırlıkları


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri için bastırılan afişler, çarşı merkezindeki iş yerlerine asıldı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, afiş asımı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziler Gününün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.
     Gaziler Günü etkinliklerinin 19 Eylül Çarşamba günü Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacağını ve gün boyu devam edeceği ifade eden Yamacı, şunları kaydetti:
     19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Bu gün vatan için canını adayan kahramanların günüdür. 19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşında, 1950de Korede, 1974te Kıbrısta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin Şeref Günüdür. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gaziler, Türk toplumunun ortak değerleridir."
     Yamacı, Gaziler Günü etkinliklerine tüm Osmaniyelileri davet etti.
     Osmaniye çarşı merkezindeki iş yerlerine dernek üyeleri ve şehit çocukları tarafından bin adet afiş asıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Osmaniyede Gaziler Günü hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER