Osmaniyede Haydi Gençler Camiye Projesi

Osmaniyede Haydi Gençler Camiye Projesi -Kadirli ilçesinde bir imamın başlattığı proje kapsamında, camiye giden gençler ve çocuklara puanlama sistemine göre ödül verildi


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde bir imamın başlattığı Haydi Gençler Camiye Projesi kapsamında, camiye giden gençler ve çocuklara puanlama sistemine göre ödül verildi.
     Projeyi başlatan Miraç Camisi İmamı Recep Çeri, camide düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, amacının ilçedeki çocukları sokaktan kurtararak, hayırlı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
     Çeri, yaklaşık 4 ay süren projesi kapsamında 160 öğrencinin camiye sürekli olarak geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
     1. sınıftan 12. sınıfa kadar yaklaşık 160 öğrenci ezanla birlikte camiye geldi. Proje kapsamında sabah namazına 5, öğle, ikindi ve akşam namazına 2, yatsı namazına ise 4 puan verdik. Namaz bitiminde kazandıkları puanları yazdık. Bu şekilde öğrenciler, hem ibadetlerini yaparken hem de düzenli bir arkadaş ortamı oluşturdular. Buradaki amacımız, camimizde cemaat sayısını hem fazlalaştırmak hem de cemaati gençleştirmekti. Öte yandan bu şekilde çocuklarımızı sokaktan kurtararak, hayırlı birer evlat olarak yetişmelerine katkı sağlamış olduğumuza inanıyorum. Velilerin bilgisi dahilinde her gün 5 vakit namaza gelen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
     Kaymakam Necip Çakmak da Çerinin manevi açıdan önemli bir projeye imza attığını belirterek, böyle bir çalışmayı ilk kez gördüğünü söyledi.
     Kadirli Müftüsü Orhan Öncü de proje sayesinde öğrencilerin camiye kazandırıldığını söyledi.
     Konuşmaların ardından bin 69 puan toplayarak 1. olan Mete Türkmenoğluna tablet bilgisayar, bin 59 puan toplayarak 2. olan Onur Kulakçıya bisiklet ve bin 55 puan toplayarak 3. olan Enes Çeriye de cep telefonu verilirken, katılan tüm öğrenciler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Osmaniyede Haydi Gençler Camiye Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER