Osmaniyede 16 Ekim Dünya Gıda Günü

Osmaniyede 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliği


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
     İl Müdürü İbrahim Sağlam, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, etkinliğin amacının, yerel gıda üreticilerinin tanıtılması olduğunu söyledi.
     Osmaniyede Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kayıtlı 435 üretim yeri,1549 adet satış yeri, 936 adet toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 2 bin 920 adet gıda işi ile uğraşan işletme olduğunu belirten Sağlam, şöyle devam etti.
     Gıda gününe stant açarak destek sağlayan firmalarımız genellikle ambalajlı ürün üreten firmalarımızdır. Kurum olarak görevimiz sadece denetim ve kontrol değil, sektöre olumlu yönde katkı sağlayacak her türlü etkinlikte ön saflarda yer almak ve isletmelerimize ışık tutmaktır. Bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda bir bölgesel gıda veya tanıtım fuarına dönüşmesi bizleri çok mutlu edecek. Şuan gördüğümüz bu manzara, Osmaniye gıda üreticilerinin potansiyelini ortaya koyma adına oldukça önemli. Halkımızın yerel gıda üreticilerinin ürünlerine sahip çıkması Osmaniyemizin kalkınması yönünde atılacak en önemli adımlardandır. Etkinliğimizin amacı, yerel gıda üreticilerinin tanınması onlara sahip çıkılmasıdır.
     Küçük ölçekli işletmelerin rekabet şansının azalmasının gıda güvenliğinde de sorunlar oluşturduğunu kaydeden Sağlam, Osmaniyede çok sayıda küçük ölçekli yerfıstığı işletmesi var. Bu işletmelerin başta altyapı ve finans olmak üzere birçok sorunları bulunuyor. Bunların veya çiftçilerin örgütlenerek bir araya gelmesi bu sorunları ortadan kaldıracağı inancındayım dedi.
     Sağlam, 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliğinde stant açan firma yetkililerine teşekkür etti.
     Programa, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede 16 Ekim Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER