Osmaniyede kitap okuma yarışması

Osmaniyede kitap okuma yarışması


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Osmaniye Onu okuyor kitap okuma yarışması düzenlendi.
     Dernek Başkanı Yusuf Başkaya, düzenlediği basın toplantısında, Osmaniyede eğitim-öğretime katkıda bulunmak istediklerini, açtıkları kurslar ve verdikleri kişisel seminerler ile şehrin eğitim seviyesini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Hazreti Muhammedin doğum gününün yaklaştığını hatırlatan Başkaya, şöyle konuştu:
     Biz Hz. Peygambere çağımızda her dönemden daha fazla muhtacız. Onu insanlara yeterince tanıtmış, sevdirmiş olsaydık çok daha yaşanılabilir bir dünyamız olacaktı. İnsanların ihtiyaç duyduğu cevapların, içinden çıkamadığı buhranların çıkış yollarının Peygamberimizde olduğunu gösteremedik. İnsanları tanımanın yolu onlarla hem dem olmaktan geçtiği bilindiğinden, peygamber ikliminin oluşturulmasına faydalı olacağını düşündüğümüz için Osmaniye Onu okuyor adlı yarışmamızı başlattık.
     Yarışmanın, Osmaniye Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaniye Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile Korkut Ata Üniversitesi işbirliğinde düzenlediğini belirten Başkaya, Hazreti Muhammedin hayatını anlatan kitapları okuyanların yarışmaya, www.osmaniyeonuokuyor.com , www.osmaniyeufukder.org internet adreslerinden başvuru yapılabileceğini söyledi.
     Yetişkinler ile üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinin yarışmaya başvuru yapabileceğini aktaran Başkaya, Yarışmada her kategoride ilk ona giren yarışmacılar ödüllendirilecek. Ödüllerimiz umre ziyareti, dizüstü bilgisayarlar, buzdolabı, altın hediyeleri, cep telefonları olup ayrıca yarışmaya ilk başvuran 571 kişiye Kuran-ı Kerim hediye edilecektir dedi.
     Son başvuru tarihinin 5 Nisan olduğunu belirten Başkaya, 20 Nisanda okunan kitaplardan sınav yapılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede kitap okuma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER