Osmanlı İmparatorluğunun 714. Kuruluş Yıl Dönümü

Osmanlı İmparatorluğunun 714. Kuruluş Yıl Dönümü


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, dünyaya 623 yıl hükmetmiş, adaleti, hoşgörüyü, insaniyeti öğretmiş olan Osmanlının torunu olmaktan gururlu olduğunu bildirdi.
     Çakır, Osmanlı İmparatorluğunun 714. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Osmanlı İmparatorluğunun 72 milleti 623 yıl barış, kardeşlik içerisinde idare ettiğini belirtti.
     Osmanlı İmparatorluğunun zayıflayarak kaybettiği topraklarda o zaman ki günlerin özlendiğini savunan Çakır, şunları kaydetti:
     Şu anda, bu topraklar ve insanları savaşa, işgale hatta soykırıma maruz kalmaktadırlar. Bu durum Osmanlının ne kadar büyük bir hoşgörüye sahip olduğunun kanıtıdır. O zamanki Hristiyan ülkelerinde yaşayanlara bile Ülkemde papaz külahı göreceğime Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim dedirtecek kadar hoşgörüye sahip olması düşünülecek bir şeydir. Aynı zaman da Müslümanların ve Müslüman devletlerin hamiliğini de yapan Osmanlı, İslamiyete çok büyük hizmetler etmiştir. İslamiyetin yayılmasını sağlamıştır. Padişahlarıyla büyük seferler yapmış ve birçok ülkenin insanlarına yardımlar etmiş olan Osmanlı İmparatorluğu, İslamiyetin o çağda yüz akı olmuş ve dünyaya adalet ne demek öğretmiştir. Dünyaya 623 yıl hükmetmiş, adaleti, hoşgörüyü, insaniyeti öğretmiş olan Osmanlının torunları olmakla gururluyuz.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Osmanlı İmparatorluğunun 714. Kuruluş Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER