Otomobil kampanyaları uyarısı

Otomobil kampanyaları uyarısı -YODER Başkanı Simge: Sıfır otomobil ihtiyacınızı ötelemeyin


ADANA (A.A) - Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Mehmet Simge Baş, sıfır otomobiller için geçerli yeni model yılı değişikliği nedeniyle gelecek ay satışa sunulacak araçların yine 2012 model kabul edileceğini belirterek, Ağustosta alacağınız otomobil yine 2012 model olacak. Bu nedenle, sıfır otomobil ihtiyacınızı ötelemeyin uyarısında bulundu.
     Mehmet Simge Baş, yazılı açıklamasında, sıfır kilometre otomobillerdeki yeni model yılı uygulamasının değiştiğini belirtti.
     Bu yıl uygulanmaya başlanan, bir aracın yıl içinde bir sonraki yılın modeli olarak tescil edilmesi için 1 Ağustostan itibaren uygunluk belgesi alması şartının yenilendiğini ifade eden Baş, şunları kaydetti:
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni uygulamasına göre, Ağustos ayında üretilen veya ithal edilen araçlar 2013 model sayılmayacak. Yıl içinde bir araç hangi tarihte üretilirse üretilsin, o model yılına ait olacak. Bu uygulamayla, 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında üretilen veya ithal edilen araçların tamamı 2013 model olarak kabul edilecek.
     Yeni model yılı değişikliği nedeniyle sıfır otomobil almak isteyenlerin galerileri ziyaret ettiğini bildiren Baş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Özellikle Haziran ve Temmuz aylarında gelen müşterilerimiz araçlarının yeni model yılına ait olması için siparişlerini verir, kaporalarını bırakır, yeni araçlarını da ağustos ayında teslim alırlardı. Yeni model yılı değişikliği ile bu durum ortadan kalktı. Gelecek ay satılacak araçlar yine 2012 model olacağından sıfır otomobil almak isteyenlerin beklemelerine gerek kalmadı. Yeni model yılı değişikliğinden haberi olmayan müşterilerimize de çağrıda bulunuyoruz. Sıfır otomobil ihtiyacınızı ötelemeyin. Gelecek ay satın alacağınız otomobilin model yılı değişmeyeceğinden bu talebiniz için beklemenize gerek yok. Yeni model yılı değişikliğinden haberi olmayan müşterilerimize de çağrıda bulunuyoruz. Sıfır otomobil ihtiyacınızı ötelemeyin. Yeni model yılı değişikliği, Temmuz, Ağustos aylarında araba almayı düşünenlerin beklemeleri zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Ağustosta alınacak otomobil yine 2012 model olacak. Hemen bir showrooma gidip, istediğiniz otomobili hemen alın.
    
     Muhabir: Ali Güreli/Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Otomobil kampanyaları uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER