Otomobil sporları

Otomobil sporları -2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisini İtalyan pilot Rosetti kazandı


BURSA (A.A) - 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisini İtalyan pilot Luca Rosetti kazandı.
     2012 Türkiye Ralli Şampiyonasının 7. ve son yarışı olan, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisi sona erdi. Rallinin bugünkü etabında pilotlar, Kirazlı, Soğukpınar, Dağgüney ve Firoz özel etaplarını ikişer kez geçti. Yarışlar heyecan dolu mücadelelere sahne oldu.
     Pegasus Racing adına yarışan ve 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu olan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibi finişi ilk sırada tamamladı. İtalyan ikili bu sonuçla 2012 Türkiye Ralli Şampiyonluğunu da kazanmış oldu. Castrol Ford Team Türkiyeden son 3 yılın Türkiye şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi 1 dakika 7 saniye farkla ikinciliği elde ederken, bu sonuçla şampiyonada da ikinciliğin sahibi oldu.
     Zorlu yarışın genel klasman üçüncülüğünü ise yine Pegasus Racingden Skoda Fabia S2000 ile Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi elde etti.
     Sınıf 3 birinciliğini Bonus Parkur Racingden Uğur Soylu-Emir Şahin ikilisi elde ederken, Sınıf 5de Pegasus Racingden Alkan Erden-Cem Bakançocukları birinciliğin sahibi oldu. İki Çeker Kupası ve Sınıf 6yı Castrol Ford Team Türkiyeden Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ilk sırada tamamlarken, Sınıf 8de Neo Motorsporttan Emir Küçüksarı-Kutay Ertuğrul, Sınıf 9da Team 47 Motorsportstan Ümitcan Özdemir-Candaş Uzun, mutlu sona ulaşan isimler oldu.
     Mahalli klasmanda ise Resul Bozkurt-Evren Olguner birinciliği, Bora Çantepe-Soner Çevik ikinciliği ve Yiğit Yalçın-Elif Tavukçuoğlu da üçüncülüğü elde etti.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER