Otomotivcilerden araçlara yaz bakımı uyarısı

Otomotivcilerden araçlara yaz bakımı uyarısı


ADANA (A.A) - Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Mehmet Simge Baş, sürücüleri araçların yaz bakımının ihmal edilmemesi konusunda uyardı.
     Baş, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarının gelmesiyle tatile çıkan kişi sayısında artış olacağını belirterek, tatile giderken genellikle uzun yolculukların yapıldığını ifade etti.
     Yolculukların güvenli olması için yola çıkmadan araç bakımı yapılması gerektiğine dikkati çeken Baş, şu önerilerde bulundu:
     Aracınızın motor yağı, fren hidroliği, soğutma suyu gibi sıvılarını kontrol edin. Tatile çıkarken bavullarınız nedeniyle aracınızın toplam ağırlığı daha da artacaktır. Uzun yolda şehir içine göre süratiniz de artacağından lastiklerin havalarını yük durumuna göre önerilen düzeye getirmek gerekir. Fren hidroliği hayati önem taşımaktadır. Lastiklerin basıncı nasıl yüke göre düzenlenecekse, aynı durum fren sistemi için de geçerlidir. Daha fazla yükün fren sisteminde de etkili olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Kampanalı sistemlerde balataların kontrol edilmesi de büyük önem taşır. Yaz demek toz demektir. Hava filtreleri tozlu yolda çabuk kirlendiğinden tatil yolculuğu öncesi hava filtrelerini kontrol edip, gerekiyorsa değiştirin. Kirli filtre hem motor performansını düşürür, hem de yakıt tüketimini artırır.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Otomotivcilerden araçlara yaz bakımı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER