Ovacıkta step ve aerobik kursu açıldı

Ovacıkta step ve aerobik kursu açıldı -Kursa, yöredeki kadınlar ilgi gösteriyor


TUNCELİ (A.A) - Tuncelinin Ovacık ilçesinde açılan step ve aerobik kursuna 40 kadın katıldı.
     Yılın yaklaşık altı ayını kış koşulları altında geçiren ve bugünlerde kar kalınlığının 1 metre olduğu Ovacıkta, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce step ve aerobik kursu açıldı.
     İlçedeki spor salonunda ve belediye hizmet binasının üst katındaki düğün salonunda haftada 2 gün ücretsiz verilen kursa, aralarında öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu 40 kadın katıldı. Beden eğitimi öğretmeni Birgül Çalanın verdiği kursa, ev kadınları ilgi gösteriyor.
     Çalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ovacıktaki kadınların talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurduk ve müdürlüğün desteğiyle kursu açtık. Kadınlarımız hem zayıflamak amacıyla hem forma girmek, sağlıklı yaşamak, spor yapmak hem de yoğun geçen kış döneminin stresini atmak için kursa geliyor dedi.
     Okul öncesi öğretmeni Yasemin Banu Aygül ise Bu faaliyetleri imkansızlıklar içinde yapıyoruz çünkü birçok malzememiz yok. Yapılması gereken birçok etkinliği de yapamıyoruz diye konuştu.
     Yetkililerden kursa malzeme desteğinde bulunmalarını talep eden Aygül, kurs bittikten sonra da kadınların spora devam edebilmesi için spor salonuna malzeme desteğinde bulunulması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Zeynel Abidin Çolak
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ovacıkta step ve aerobik kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER