Oyun konsolundan pistlere

Oyun konsolundan pistlere -Babası Nejat Avcı gibi başarılı sonuçlara imza atan ralli pilotu Yağız Avcı, 16 yaşında oyun konsoluyla başladığı pilotlukta önemli başarılar elde etti -Baba Nejat Avcı: -"Pilotluk eğitimi 16 yaşında oyu


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Babası Nejat Avcı gibi başarılı sonuçlara imza atan 29 yaşındaki ralli pilotu Yağız Avcı, 16 yaşında oyun konsoluyla başladığı pilotlukta önemli başarılarını sürdürüyor.
     Ralli kariyerinde 2006 ve 2008de Türkiye gençler şampiyonluğu, 2009, 2010 ve 2011de Türkiye ralli şampiyonluğu ve 2012 Doğu Avrupa ralli şampiyonluğu unvanları bulunan Yağız Avcı, 1997de Avrupa F2 ralli şampiyonluğuna ulaşan babası Nejat Avcı gibi önemli başarılara imza atıyor.
     Nejat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene Luca Rosetti ile yaptığı mücadelenin Yağız Avcıya çok şey kattığını, Ege Rallisinde çok güzel bir tempoyla mutlu sona ulaştığını söyledi.
     Yağızın sezona böyle bir başlangıç yapmasından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Avcı, "Yarışta kazanacağını biliyormuşum gibi hiç heyecanlanmadım. Herhangi bir risk almadan birinciliğe ulaştı. Sezona böyle başladığı için çok mutluyuz" dedi.
     Oğlunun gelişimine elinden geldiği kadar katkı vermeye çalıştığını ifade eden Nejat Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Yağızın eğitimi 16 yaşında oyun konsoluyla başladı. 18ine kadar evde çalıştık, 18de yarış arabasına oturdu. Biz ona inandık. Çok hızlı başladı, biraz yavaşlattık. Haddinden fazla hızlı gidiyordu. Zaten bu süreçte bir kaç tane büyük kazası oldu. Gerçeğin oyun konsolu olmadığını, yarışta restartın olmadığını anladı. Biraz temkinli gitmeyi öğrendi. Zaten hamurundan iyi bir konuma geleceği belliydi. Ben elimden geldiği kadar bir şeyler gösterdim ama geri kalanı kendisine ait."
     Avcı, kendi yarıştığı döneme göre Türkiyede otomobil sporlarında belli bir gerilemenin olduğunu ancak federasyonun bir takım adımlar attığını, bu süreçte hükümet desteğinin de şart olduğunu dile getirdi.
    
     -"Ege Rallisinde şanssızlığı yendik"-
    
     2013 Türkiye Ralli Şampiyonasının ilk ayağı Ege Rallisini ilk sırada tamamlayan Yağız Avcı da son iki sezondur takım olarak sorun yaşadıkları Ege Rallisinde bu şanssızlığı yendikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.
     Avcı, yarışın çok iyi geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Takım olarak sezona iyi bir başlangıç yaptık. Yarış çok iyi geçti. Ege Rallisinin zor etabında asfalt performansımız çok iyiydi. Takım olarak iyi bir başlangıç yaptık. Bu sezon 4 asfalt ve 3 toprak olmak üzere 7 yarışımız ve iyi rakiplerimiz var. Ancak şampiyonluğu almaya çalışacağız."
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Oyun konsolundan pistlere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER