Oyun Oynuyorum Ders Kitapçığı

Oyun Oynuyorum Ders Kitapçığı -Gümüşhane Valisi Mayda: Kültürümüzde mevcut ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı yeniden toplumumuza kazandırmayı amaçlıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Türk kültüründe mevcut ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları, yeniden topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Vali Mayda, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ile Yusuf Çiftçi İlkokulunda, fiziksel etkinlik kartlarının dağıtımına katıldı.
     Okulun birinci sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet eden ve sorular soran Mayda, öğretmenlere, içerisinde fiziksel etkinlik kartlarının yer aldığı Oyun Oynuyorum Ders Kitapçığı verdi.
     Vali Mayda, dağıtım sonrası yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz ders kitapçığı kapsamında hazırlanan Oyun Oynuyorum ders kitapçığının, çocukların düzeyine göre hazırlandığını belirtti.
     Türk kültüründe mevcut ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları, yeniden topluma kazandırmak istediklerini ifade eden Vali Mayda, Fiziksel etkinlik kartlarımızın, çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyolojik, psikolojik ve toplumsal gelişimlerine ciddi katkı koyacağına inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, sağlıklı ve bilgili şekilde yetişecek ve ülkemize hizmet edecekler dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise il genelinde ilkokulların birinci sınıflarında görevli 201 öğretmene Oyun Oynuyorum Ders Kitapçığı dağıtılacağını söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Oyun Oynuyorum Ders Kitapçığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER