Oyuncak bebekler, bebekevinde sergileniyor

Oyuncak bebekler, bebekevinde sergileniyor -Kastamonuda bulunan Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde çeşitli ülkelere ait el yapımı 150 oyuncak bebek sergileniyor -Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Aynan:


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda bulunan Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde çeşitli ülkelere ait el yapımı 150 oyuncak bebek sergileniyor.
     Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebekevinin 2009 yılında açıldığını belirterek, merkezin Gazi Üniversitesi El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Lale Özder tarafından bağışlanan bebeklerle kurulduğunu söyledi.
     Bebekevinde aralarında Fransa, Çin, Japonya ve Rusya gibi ülkelere ait el yapımı 150 bebeğin sergilendiğini aktaran Aynan, şöyle konuştu:
     Her geçen gün ziyaretçimiz artıyor. Aileler sanat merkezindeki diğer bölümleri gezerken, çocuklar da bebekevini geziyor. Özellikle çocuklar burayı çok seviyor. Buradan bebekleri almak istiyorlar. İlerleyen zamanlarda burayı daha da genişleteceğiz. Türkiye ve dünyadaki herkesi Kastamonudaki Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezine, çocuklarını da bebekevine bekliyoruz.
     Aynan, bebekevini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaretin ardından yörelerine ve ülkelerine ait el yapımı bebekleri kendilerine gönderdiğini kaydetti.
     Bebekevini gezen 6 yaşındaki Feyza Canbek ise bebekleri çok beğendiğini ifade ederek, Bebekler çok güzel. Nasreddin Hoca, Yedi Cüceler, Pamuk Prenses var dedi.
     5 yaşındaki Ceylin Şahin de oyuncak bebekleri çok sevdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Oyuncak bebekler, bebekevinde sergileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER