Özgür Yaşam Grubuna kayıtlar sürüyor

Özgür Yaşam Grubuna kayıtlar sürüyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin zihinsel engelli çocuk ve gençlerin toplumsal yaşama katkılarını artırmak için oluşturduğu Özgür Yaşam Grubuna yeni kayıtlar alınıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının toplumsal yaşama katılımda yetersiz kalan zihinsel engelli çocuk ve gençlerden oluşan Özgür Yaşam Grubu Projesinde üçüncü dönemin başladığı belirtildi.
     Projeyle engelli gençler desteklenirken, bağımsız yaşamalarına ve istihdam edilebilecekleri iş ortamları için kazanımlar elde etmeleri için katkı sağlandığı anlatılan açıklamada, zihinsel engelli gençlerin Özgür Yaşam Grubu Projesi ile grup eğitmenleri eşliğinde öz bakım, günlük bakım, toplumsal yaşam becerilerini edinirken, ayrıca sosyal, kültürel aktivitelere ve sportif faaliyetlere dahil edildiği ifade edildi.
     Özgür Yaşam Grubu Projesinin 1 Nisan 2011 tarihinde başladığı ve projeyi tamamlayan 30 öğrenciye katılım belgeleri verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Projenin ikinci grubunda ise 18 öğrenci katılım belgesi aldı. Öte yandan projeyi tamamlayan ve çalışabilecek durumda olan bireyler uygun işlerde istihdam edildi. Özgür Yaşam Grubu Projesi üçüncü grubu için eğitim 17 Eylülde başlayacak. Gruba kayıtlar devam ediyor. Detaylı bilgi Engelli Danışma Merkezinin 248 55 49 numaralı telefonundan alınabilir.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Özgür Yaşam Grubuna kayıtlar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER