Özkonakta eğitime hayırsever desteği

Özkonakta eğitime hayırsever desteği


NEVŞEHİR (A.A) - Avanosun Özkonak beldesine, Özkonaklı hayırsever iş adamı merhum Hacı Halil Türkkan tarafından yaptırılacak olan orta öğretim kız öğrenci yurdunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Özkonak Yavuz Selim Lisesine entegre olarak yapılacak olan 240 kişilik kız yurdunun temel atma törenine, Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Avanos Milli Eğitim Müdürü Muammer Alkan, Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay, Halil Türkkanın oğluları Oğuz ve Cem Türkkan ile yeğeni Sinan Türkkan katıldı.
     Programda konuşan Vali Savaş, bu sene uygulamaya geçen 12 yıl zorunlu eğitime il olarak hazır olduklarını, yapılan toplantılarda eksiklerinin olmasına rağmen hayırseverler sayesinde kendilerini yalnız hissetmediklerini söyledi.
     Halil Türkkanın eğitim alanın da çok önemli hayırları olduğunu belirten Savaş, Türkkanın sadece memleketi Özkonakta değil yaşadığı İstanbulda da bir çok okul, yurt ve spor salonu yaptırdığını kaydetti.
     Türkiyede, Batı ülkelerinden farklı olarak eğitim alanında devlet-millet kaynaşmasının görüldüğünü ifade eden Savaş, Nevşehirli hayırseverlerin de eğitime büyük katkıları olduğunu, Nevşehir Üniversitesinde var olan binaların yaklaşık yüzde 80inin hayırsever katkısıyla yapıldığını belirtti.
     Gizligider de, Halil Türkkanın memleketini seven, çok hayırsever biri olduğunu söyleyerek, yapılan hayırların Sadakai Cariye olduğunu, öldükten sonrada amel defterinin kapanmayıp sevap yazılacağı türden hayırlar olduğunu kaydetti.
     Büyükfırat ise Halil Türkkanın Özkonaka daha önce okul ve yurt yaptırarak kendi memleketine hizmet ettiğini, buradaki eğitim ve öğretimi diri tutmak adına yeni bir yurt binası yaptırarak önemli bir adım attığını söyledi.
     Halil Türkkanın oğlu Oğuz Türkkan da, babalarının tam bir milliyetçi olduğunu ve memleketi Özkonaka her fırsatta okul yurt gibi yatırımlar yapmaya gayret ettiğini vurguladı.
     Babalarının üstlendiği misyonu kendilerinin de devam ettirmeye çalışacaklarını kaydeden Türkkan, Babamız tam bir milliyetçiydi. Özkonaka her zaman bir şeyler kazandırma peşinde oldu. Sadece buraya değil, babamız İstanbulun farklı semtlerine de birçok eğitim alanında hayırlar yaptı. Babamın en son isteği bugün temelini atacağımız yurttu. Onu çok yapmak istiyordu ama göremedi. Yaklaşık 1 ay önce vefat etti. Biz de onun bu isteğini, ertelemeden hayata geçirdik dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Savaş ve Özkonak Belediye Başkanı Kutay, yurt binası yapımının protokolünü imzaladı.
     Protokolün imzalanmasından sonra Türkkan ailesine Vali Savaş, Avanos Kaymakamı Duman ve Başkan Kutay ayrı ayrı plaket verdiler.
     Tören temel atma töreninin gerçekleştirilmesi ile program sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Özkonakta eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER