Özürlüler Haftası

Özürlüler Haftası -Ankarada kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel, 10-16 Mayıs Özürlüler Haftasının ilk gününde izinli sayılacak


ANKARA (A.A) - Ankarada kamu kurum ve kuruluşları ile özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi yönetim kurulu üyeleri ve görev yapan engelli personeli 10-16 Mayıs Özürlüler Haftasının ilk gününde izinli sayılacak.
     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 10-16 Mayıs Özürlüler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olaması için bir engel teşkil etmediğini, sıkıntı ve zorlukların elbette olabileceği ve ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerektiğini kaydetti.
     Yüksel, engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını asıl önemli olanın engellilerin eğitim imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.
     Huzurlu ve güvenli bir Ankara oluşturmanın tek yolunun engelli vatandaşları toplumla derhal uyumlaştırılması ve toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirilmesi olduğunu bildiren Yüksel, Bu husus, esasen sosyal devletin tarifidir ve bunun yerine getirilmesi de sosyal devletin asli görevidir değerlendirmesinde bulundu.
     10-16 Mayıs Özürlüler Haftasında Ankara-da yaşanılan bütün sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını temenni eden Yüksel, konuyla ilgili bir genelge yayımladı.
     Genelgede, Özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin Ankara ili kamu görevlisi yönetim kurulu üyeleriyle Ankara ili kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Özürlüler Haftasının ilk gününde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür ifadeleri yer aldı.
     (MUH-EBG)
<< Önceki Haber Özürlüler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER