Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası başladı

Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası başladı -Milletvekillerinden oluşan takımların mücadele ettiği turnuvada Türkiye Romanyaya 4-2 mağlup oldu


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası, Mardan Stadında başladı.
     Milletvekillerinden oluşan takımların yer aldığı turnuvaya Türkiye, Macaristan, Romanya ve Polonya katıldı. Turnuvanın ilk maçında Türkiye ile Romanya karşı karşıya geldi.
     Türkiyenin kalesini milli güreşçi ve olimpiyat şampiyonu, 23. Dönem Sivas Milletvekili ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya korudu. Gol yollarında da eski Galatasaray oyuncusu ve milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekil Hakan Şükür yer aldı.
     Türkiyenin kadrosunda ayrıca milletvekilleri Adem Tatlı, Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Şuay Alpay, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Hamza Dağ, Mevlüt Akgün, Ahmet Salih Dal, Harun Tüfekçi, Vural Kavuncu, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Osman Ören de yer aldı.
     Mücadelenin ilk yarısında daha etkili oynayan Romanya, Pena, Clement ve Lupu ile goller buldu. Türkiye ise rakibine Enver Yılmaz ile karşılık verdi ve ilk yarı Romanyanın 3-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
     İkinci yarıda Türkiye, ilk dakikalarda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince Romanya, Pena ile bir gol daha bularak skoru 4-1 yaptı. Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Türkiye, Mehmet Geldinin ayağından bulduğu golle skoru 4-2ye getirdi. Maç, başka gol almayınca Romanyanın 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.
     Öte yandan Hakan Şükür, maçın 57. dakikasında sakatlık geçirerek oyundan çıktı.
     Karşılaşmanın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile eski Galatasaraylı futbolcu ve Polonyalı milletvekili Roman Kosecki, bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Hakan Şükür, dostluk maçı oynadıklarını, ancak Romanya karşısında kötü bir oyun sergilediklerini söyledi. Ayağının kırılmasının ardından 8 aydır futbol oynamadığını belirten Şükür, Bir hayli formsuzum, çok iyi hazırlanamadım. Ancak burada parlamentolar arasında beraber olmak önemli. Böyle turnuvalar yapıyoruz. Antalyanın güzel ikliminden faydalandık. Futbol hayatımda ilk kez sabah 10.30da maç yaptım, bu da beni zorladı dedi.
     Kosecki ile beraber oynamadığını, kendisinin Galatasaraya geldikten sonra Koseckinin takımdan ayrıldığını bildiren Şükür, Koseckinin Türkiyede çok önemli işler yaptığını ve iz bırakarak Türkiyeden ayrıldığını kaydetti.
     Roman Kosecki de organizasyonun çok güzel olduğunu söyledi. Hakan Şükürü gördüğü için mutlu olduğunu dile getiren Kosecki, Hakan Şükür, Bursasporda oynadığında karşılıklı top koşturmuştuk. Burada olmak, ikili diyaloglarda bulunmak çok önemli. Bugün mağlup olursak, yarın Hakan Şükür ile karşılıklı oynayacağız diye konuştu.
     AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise turnuva ile değişik ülkelerin milletvekilleriyle bir araya gelmenin amaçlandığını söyledi. Bazı ülkelerin, henüz meclislerinin toplanmaması nedeniyle turnuvaya katılamadığını ifade eden Çavuşoğlu, Ülkelerin meclisleri arasındaki dostluğu spor aracılığıyla geliştiriyoruz. Bu tür turnuvalardaki dostluklar yurt dışında avantaj sağlıyor. Buraya gelenlerin Türkiye ile ilgili bir meselede destek verdiğini bizzat yaşadım dedi.
     Romanya karşısındaki performansının iyi olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, takımın düzenli antrenman yapamadığını kaydetti. Romanya takımında eski profesyonel oyuncuların bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, Meclis takımı olarak performansımızın altında oynadık. Daha iyi oynayabilirdik. Maç eksikliğimiz de var. Üç kişinin dışında tüm oyuncular takıma yeni katıldı. Önümüzdeki dönemlerde yine turnuvalar düzenlemeyi düşünüyoruz diye konuştu.
     Turnuvanın ikinci maçında Polonya ile Macaristan, Mardan Stadında karşılaşacak.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER