Pazar Belediyesi mücavir alanlarının imar planı

Pazar Belediyesi mücavir alanlarının imar planı yenilendi


RİZE (A.A) - Pazar Belediyesi mücavir alanlarının imar planı yenilenerek askıya çıktı.
     Belediye Başkanı Ahmet Basa, yaptığı açıklamada, Hamidiye bölgesinin bir yandan altyapısını tamamlamaya çalışırken, diğer yandan da imar planını yaptıklarını belirtti.
     Belediye Meclisi üyeleriyle bölgede bir alt komisyon oluşturduklarını ifade eden Basa, Bu komisyona bölgenin muhtarlarını ve plan müellifini davet ettik. Uzun ve detaylı bir çalışma sonucu plan üzerinde birçok değişiklik yaparak son şekline getirdik. Vatandaşlarımızın bu süreçte bize gösterdikleri ilgi ve sabır bizi mutlu etti dedi.
     Mücavir alanlarını kapsayan diğer yerlerde de mevcut imar planlarının askıya çıktığını kaydeden Basa, şunları söyledi:
     12 Ekim 2010 tarihinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihaleyi alan şirket, Ocak köyü, Derebaşı köyü sahili, Sahilköy ve Hamidiye Köyü mücavir alanlarını kapsayan tüm alanda, mevcut imar planlarının 1/1000 ve 1/5000 ölçekli yenilenme işini tamamlamıştır. Belediye Meclisimizin onayından sonra belediyemizde ve bahsi geçen köy meskun alanlarında askıya çıkarılmıştır. Bu süreçte vatandaşlarımızın itirazları alınacaktır. Planlar 1 ay süreyle askıda kalacak olup 26 Ocakta askıdan inerek kesinleşecektir. Vatandaşlarımızın bu süre içerisinde imar planlarına itiraz hakkı olup belediyemize müracaat edebilecekler. Daha sonra Belediye Meclisimiz son şeklini verecek ve ondan sonra imar planı kesinleşecektir.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Pazar Belediyesi mücavir alanlarının imar planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER