Pazar Kivi Üreticileri Birliği üreticileri bilgilendirdi

Pazar Kivi Üreticileri Birliği üreticileri bilgilendirdi


RİZE (A.A) - Pazar Kivi Üreticileri Birliğince üreticileri bilgilendirme amacıyla toplantı düzenlendi.
     Birlik Başkanı Yusuf Ziya Demir, Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda, üreticilerin kivi ürününü satarken telaş etmemeleri, mutlaka birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirtti.
     Bu yıl itibariyle bölgede satışı yapılan ürünün kayıt edilerek künye verileceği ve üretildiği bölgeden çıkışının sağlanacağını ifade eden Demir, Bu konuda birlik olarak yetkilendirilmiş durumdayız. Kayıtsız çıkan ürün kaçaktır ve hiçbir yerde satılamaz. Pazarda alım yapacak olanlar ya birlik üzerinden alım yapacak ya da Pazardan çıkmadan hale kayıt yaptıracaklar. Eğer birlik aracılığıyla mal alacak ise müstahsil makbuzunu birliğe kesip künyesini alacak ve rüsum ödemeyecek. Eğer alıcı kendisi hale kayıt edecek ise rüsum ödeyecek. Yani burada amaç birlikler aracılığıyla ürünü kayıt altına alıp satışta üreticiye destek sağlamaktır dedi.
     Pazar Kivi Üreticileri Birliği olarak anlaşma sağlayacakları kivi alıcı tüccarlar ile mühendis formasyonlu eksper olarak görevlendirilecek kişiler nezaretinde ürünün pazarlanması için üreticilere destek vereceklerini kaydeden Demir, şunları söyledi:
     Bu çalışmada hangi alıcının nerede ve hangi fiyattan ürün aldığı üreticilere iletilecek ve gramaj dahil tüccarlara inisiyatif bırakılmayacak. Ancak bu ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalarda bu eksperlerle üreticiye teknik destek sağlanacaktır. Gerek birliğe üye olan gerekse birlik desteğiyle ürünlerini satmak isteyen üreticilerden satış bedeli birlik hesabına aktarılacaktır. Birlik hesabına aktarılan paranın anında üreticilerin hesabına aktarılması için Ziraat Bankasına üretici bordosu verilecektir. Bu nedenle birlik aracılığıyla ürününü satmak isteyen üreticiler, Ziraat Bankasında hesap açacak, Pazar Kivi Üreticiler Birliğine gelip taahhütname imzalayacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde ürün kayıtlı olacak, birlik bağlantı kurduğu alıcıya ürünü verecek ve satış bilgisini muhafaza edecek.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Pazar Kivi Üreticileri Birliği üreticileri bilgilendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER