Pazarkule Sınır Kapısına ek peron kuruldu

Pazarkule Sınır Kapısına ek peron kuruldu -İlave peron sayesinde Yunanistana çıkışlar için işlem süresi 2 dakikadan 15 saniyeye indi


EDİRNE (A.A) - Pazarkule Sınır Kapısına kurulan ek peron sayesinde, Yunanistana çıkışlar için işlem süresi 2 dakikadan 15 saniyeye düşürüldü.
     Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pazarkule Sınır Kapısına Yunanistana çıkış yapacak yolcular için işlem sürelerini hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için ilave peron kurulduğunu söyledi.
     Yalçın, ilave peronun özellikle vakit kayıplarını önleyeceği için bu ek peronun yararının yoğun günlerde daha fazla hissedileceğini ifade ederek şunları kaydetti:
     Pazarkulede giriş ve çıkış aynı perondan yapılıyordu. Her seferinde memurlar, yolculara (giriş mi, çıkış mı-) yaptıklarını soruyorlardı. Vakit kaybı oluyordu. Artık çıkış için gelen araçları ayırdık. Bir vatandaşın Yunanistana çıkış işlemi 15 saniyede tamamlanıyor. Geçmişte de bu süre 2 dakikayı buluyordu. Ortalama günlük 300 araç giriş çıkışı var, maksimuma ulaştığında 700 - 800 araç oluyordu, yazın gurbetçi yoğunluğunda eğer Yunanistanda bize ayak uydurabilirse bin araç giriş çıkışını yapabilecek duruma geldik.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Pazarkule Sınır Kapısına ek peron kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER