Polatlıda 5 bin meşe palamudu toprakla

Polatlıda 5 bin meşe palamudu toprakla buluştu


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediyesi ile TEMA Vakfı Ankara Temsilciliği ilçede 5 bin meşe palamudunu toprakla buluşturdu.
     Nevruz ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Polatlı Belediyesi ile TEMA Vakfı tarafından Yirmiikinci Gece Ormanları ağaçlandırma sahasında 5 bin meşe palamudu dikme töreni gerçekleştirildi.
     Törene Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, emekli eski Ankara Vali Yardımcısı Selahattin Ekremoğlu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, İl Genel Meclisi üyeleri, Polatlı Belediye Meclisi üyeleri, TEMA Vakfı üyeleri, Oda ve dernek başkanları, belediye çalışanları, Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şubesi ve öğrenciler katıldı.
     Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin törende yaptığı konuşmada, belediyenin 2006 yılında oluşturduğu ağaçlandırma sahasında 150-200 bin civarında fidanı toprakla buluşturduğunu ve bakımını yaptığını, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün ise 10 köyde ağaçlandırma çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Yangınlara karşı halkı uyaran Kaymakam Bilgin, Bu ormanlar kolay yetişmiyor. Bu fidanlar 7 yıllık, 8 yıllık, 10 yıllık bir çabanın sonucu oluşan ağaçlar. Bir yangın çıksa birkaç saat içerisinde tamamen yok olabiliyor. Onun için bu ağaçlandırma alanlarını gözümüz gibi korumalıyız, bakmalıyız dedi.
     Belediye Başkanı Yakup Çelik ise E-90 Karayolu Karaboğaz mevkiinde 2 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışması yürüttüklerini ,yaşanılan toprakları ecdatlarından alıpta gelecek nesillere daha iyi şartlarda devretmenin yükümlülükleri olduğunu söyledi.
     Çelik, Biz nasıl bir insan olarak yaratılmışız. Belli bir ömrümüz var ve bunu en güzel şekilde geçirmek istiyorsak tabiatta bizim gibi bir canlıdır. Toprak diyerek geçemeyeceğiz, tanıyacağız. Altında yatanlarla birlikte, üstünde yaşayanlarla birlikte börtü böceğiyle birlikte hepsinin bir bütün olduğunu düşünerek hareket edeceğiz diye konuştu.
     TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu da ormanların yıllardır tahrip edildiğini, yakılıp yıkıldığını, orman vasfı kaybettirildikten sonra satıldığını söyledi. Ekremoğlu, doğal zengin yapıya sahip olan ormanların korunması gerektiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlıda 5 bin meşe palamudu toprakla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER