Polatlıda bilgilendirme toplantısı

Polatlıda bilgilendirme toplantısı


ANKARA (A.A) - Polatlı ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Konak Güldeste salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, birlik oluşturmanın önemine dikkat çekti.
     Bilgin, TÜİK verilerine göre Polatlının nüfusunun şehir merkezinde 101 bin 12 olarak açıklandığını, kırsaldaki nüfusun 18 bin 337 olduğunu bu nedenle tarımsal çalışmalara özellikle hayvancılığa önem verilmesi gerektiğini söyledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel Türkiyedeki soğanın yüzde 21nin Polatlıda üretildiğini, ilçede soğan üretici birliğinin kurulması gerektiğini belirtti.
     Temel, Ankarada tarımda önemli bir yere sahip olan Polatlının geçen yıl Ankara Kalkınma Ajansına 86 proje sunduğunu, proje sayısının binlerce olması gerektiğini ve yüzde 8i sulu tarım yapılan ilçenin ciddi sulama projelerine ihtiyacının olduğunu bildirdi.
     Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da daha etkili üretim için Polatlı Soğan Üreticileri Birliğinin kurulması gerektiğini söyledi.
     Köseoğlu, yeni yasalarla hallerin yüzde 20nin üretici birliklerine ayrılmış ve tahsis edilmiş durumda olduğunu, göreve geldikleri günden bu yana soğan üreticileri birliğinin kurulması gerektiğini söylediklerini belirtti.
     Birliğin kurulabilmesi için ilçede üretilen soğanın yüzde 5ini kurucu ortaklarının üretmesi gerektiği şartının bulunduğunu anlatan Köseoğlu, Bu da Polatlımızda 15 bin ton soğan demektir. Üreticilerimiz ÇKS beyanlarında 10 dönüm-20 dönüm soğan ektiklerini beyan ediyorlar, on dönümden var saysak 150 kişiyle bu birliği kurabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlıda bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER